Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan fietspaden op Brusselsesteenweg (N9) vanaf 12 februari

Werken aan fietspaden op Brusselsesteenweg (N9) vanaf 12 februari

Van maandag 12 februari tot en met vrijdag 15 maart werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de fietspaden langs de Brusselsesteenweg (N9) in Melle tussen de brug over de Ringvaart en HOGENT Campus Melle. De fietspaden aan beide zijden van de weg worden aangelegd in asfaltverharding voor hoger fietscomfort. Tijdens de werken gelden omleidingen voor fietsers. Het openbaar vervoer en gemotoriseerd verkeer kunnen steeds passeren langs de werf.

Hoger fietscomfort

De huidige fietspaden zijn aangelegd in klinkers en zijn toe aan vernieuwing. Aan beide zijden van de weg worden de fietspaden heraangelegd in asfaltverharding. Dit zal zorgen voor hoger fietscomfort.

Twee fasen voor minder hinder

Om hinder te beperken wordt er gewerkt in twee fasen. De eerste fase start op maandag 12 februari en duurt tot en met dinsdag 27 februari. Tijdens die fase wordt er gewerkt aan het fietspad richting Melle. Fase twee loopt van woensdag 28 februari tot en met vrijdag 15 maart. Tijdens die periode wordt er gewerkt aan het fietspad richting Gent.

Wisselende situatie voor fietsers en lokaal verkeer

Doorgaand fietsverkeer volgt per fase een andere omleiding via nabijgelegen straten. Het openbaar vervoer blijft zo veel mogelijk de normale dienstregeling aanhouden. De bushaltes ‘Melle Akkerstraat’ en ‘Melle Tuinbouwschool’ zullen twee keer één dag onderbroken zijn. De Lijn voorziet op die dagen een tijdelijke bushalte in de buurt.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Brusselsesteenweg (N9) kan steeds in beide richtingen de werfzone passeren. De rijstroken zullen wel plaatselijk verschoven en versmald zijn. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. De op- en afritten naar de R4 worden ingekort, maar blijven bereikbaar. Lokaal verkeer komende uit zijstraten kan per fase beperkt afslaan op de Brusselsesteenweg (N9) omdat de middenberm afgesloten wordt.