Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan fietspaden langs N8 in Wervik en Ieper ingekort: slecht weer en bijkomende werken doen kostprijs stijgen

Werken aan fietspaden langs N8 in Wervik en Ieper ingekort: slecht weer en bijkomende werken doen kostprijs stijgen

In januari startte de heraanleg van de fietspaden langs de Meenseweg en Grote Ieperbaan (N8) in Ieper, Zonnebeke en Wervik. Tijdens de werken zou zo’n 11 kilometer aan fietspad vernieuwd worden, in beide richtingen, maar door het slechte weer en bijkomende werken worden de werken ingekort. Er is onvoldoende budget om de hele geplande zone volledig te vernieuwen. Nu worden de fietspaden nog vernieuwd in fase 1, tot aan de rotonde met de Wervikstraat (N303) in Geluveld. De fietspaden tussen de Wervikstraat en Geluveld worden plaatselijk hersteld. De startdatum van de volgende fase van de werken is nog niet bekend.

Vernieuwing van fietspaden op Meenseweg

De werken startten op 10 januari op de Meenseweg, ter hoogte van de rotonde met de Zuiderring (N37). De aannemer startte met het vernieuwen van het fietspad aan de noordelijke zijde van de weg: het betonnen fietspad werd er opgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt van 2 meter breed.

Slecht weer en bijkomende werken impact op budget

De afgelopen maanden speelde het weer de werken sterk parten: zo moest de aannemer bijkomende maatregelen nemen om de fietspaden te kunnen aanleggen, met de vele regen. Die maatregelen kosten geld. Daarnaast moeten er ook bijkomende werken worden uitgevoerd, zoals het opbreken van onnodige verharding en het aanleggen van nieuwe bushaltes. Die extra werken nemen ook een bijkomende hap uit het budget. Daardoor kunnen de fietspaden niet vernieuwd worden, zoals oorspronkelijk gepland, en moeten de werken bijgestuurd worden.

Aangepaste werkzone van fietspaden

De werkzone zal dus ook aangepast worden: de aannemer vernieuwt enkel nog de fietspaden op de Meenseweg en Menenstraat tot aan de rotonde met de Wervikstraat (N303) in Zonnebeke, aan beide zijdes van de weg.

De aannemer werkt momenteel in de zone tussen de Zuiderring (N37) in Ieper en de Oude Kortrijkstraat in Zonnebeke. Die werken worden nog afgerond en duren tot eind maart. Wanneer de rest van de werken dan plaatsvinden, is vandaag nog niet bekend.

Enkel herstellingen in andere fases

De fietspaden in de andere fases, tussen de Wervikstraat in Zonnebeke en de Kapellestraat in Wervik, worden niet meer volledig vernieuwd. Enkel de delen van de betonnen fietspaden die er erg aan toe zijn, worden plaatselijk hersteld, met nieuw beton.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/ieper en /zonnebeke.