Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan bushalte aan Sportkot in Leuven van start op 13 november

Werken aan bushalte aan Sportkot in Leuven van start op 13 november

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 13 november 2023 de bushalte langs de Tervuursevest (R23) ter hoogte van het Sportkot in Leuven. De halte krijgt een verhoogd perron. Doorgaand verkeer ondervindt geen hinder. Volgens de huidige planning duren de werken een maand. 

Inname van busbaan

De werken starten op maandag 13 november 2023. Midden december is de vernieuwde bushalte klaar. De werken worden uitgevoerd vanaf de busbaan, waardoor de Tervuursevest open blijft. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren via de tijdelijke verharding die in de zachte berm achter de huidige bushalte wordt aangelegd. De Lijn voorziet een tijdelijke halte net buiten de werfzone. Reizigers raadplegen voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. Gemotoriseerd verkeer ondervindt geen hinder. Enkel de inname van de busbaan is nodig, de andere rijvakken blijven open voor het verkeer.

Toegankelijk openbaar vervoer 

De bushalte ‘Leuven Sportcentrum’ krijgt een verhoogd perron zodat iedereen er comfortabel de bus kan nemen. Door de bushaltes te vernieuwen, wordt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer verhoogd op deze locatie. Zo kunnen ook personen met een kinderwagen of met een handicap de bus nemen.   

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/leuven.