Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan Brusselsepoort in Leuven volledig klaar: onderdoorgang Brusselsestraat weer open

Werken aan Brusselsepoort in Leuven volledig klaar: onderdoorgang Brusselsestraat weer open

Na 5 maanden zijn de werken aan de Brusselsepoort in Leuven klaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaf sinds 2 mei de brug van de Den Boschsingel (R23) over de Brusselsestraat (N2) in Leuven een grondig onderhoud. De afrit van de Den Boschsingel naar de Mechelsepoort ging op 14 juli opnieuw open en de onderdoorgang van de brug in de Brusselsestraat opende op 1 september terug. De laatste afwerkingen zijn nu ook achter de rug.

“De brug aan de Brusselsepoort in Leuven was toe aan een opknapbeurt. De beschermende verflaag op de brug bevatte asbest. Hoewel er geen losse asbestvezels aanwezig waren en er geen risico voor de gezondheid was, lieten we de verflaag uit voorzorg door een gespecialiseerde aannemer verwijderen. Door het grondige onderhoud kan de brug er weer voor lange tijd tegen,” aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Brug in het nieuw

De brug aan de Brusselsepoort was aan vernieuwing toe en kreeg daarom een grondige opfrisbeurt. Eerst werd de beschermende verflaag verwijderd vanuit een hermetisch afgesloten tent, zodat er geen asbestdeeltjes konden ontsnappen. Daarna werden het beton en alle voegen hersteld en kreeg de brug een nieuwe beschermende verflaag. Tenslotte werd een duivenwering aangebracht.

Afrit Den Boschsingel en onderdoorgang Brusselsestraat weer open

De werken volgden op werken van Stad Leuven in de Brusselsestraat. De Brusselsestraat was hierdoor enkele maanden lang afgesloten. Ook de afrit van de Leuvense ring aan de Den Boschsingel was afgesloten tijdens de werken aan de zijkant van de brug. Om na de zomervakantie de hinder te beperken voor het verkeer, was de onderdoorgang sinds 1 september slechts overdag afgesloten en regelden tijdelijke verkeerslichten er het verkeer over één weghelft. Tot midden oktober werd de brug nog afgewerkt. Nu de werken klaar zijn, kan het verkeer opnieuw overal door.

Actuele informatie op wegenenverkeer.be/leuven