Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegen en Verkeer waarschuwt voor valse phishingmails

Wegen en Verkeer waarschuwt voor valse phishingmails

Sinds deze week circuleren er valse mails die in naam van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verstuurd worden. AWV waarschuwt voor deze phishingmails en roept op om niet te klikken op de links.

De laatste dagen meldden enkele tientallen burgers de valse mails bij het agentschap. De phishingmails lijken sterk op officiƫle AWV-mails en zijn om die reden erg misleidend. AWV roept op om niet te klikken op de links in de mail en geen persoonlijke gegevens door te geven.

Tips om valse mails te herkennen

De valse mails worden onder andere verstuurd vanop de adressen contacto@dosport.com en WegenEnVerkeer@mail.webdocumenten.com, maar ze worden mogelijk ook via andere accounts verspreid. De valse mails zien er zo uit:

AWV gebruikt standaard mow.vlaanderen.be of vlaanderen.be-mailadressen; e-mailadressen die hiervan afwijken zijn verdacht. Let ook goed op spelfouten en kleine afwijkingen in het adres. Op de site van Safeonweb.be staan ook meer tips op om frauduleuze e-mails te leren herkennen. Ook de site van de Vlaamse overheid helpt in het herkennen van phishingmails.

Vermoeden van fraude? Meld de valse e-mail

AWV vraagt ook aan burgers om de mails te melden bij het Centrum voor Cybersecurity (CCB) en ze door te sturen naar verdacht@safeonweb.be.