Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegen en Verkeer waarschuwt voor mogelijk gevaarlijk gladde ochtendspits

Wegen en Verkeer waarschuwt voor mogelijk gevaarlijk gladde ochtendspits

Vannacht dalen de wegdektemperaturen tot aan het vriespunt met kans op negatieve wegdektemperaturen. Het KMI voorspelt morgenochtend en -voormiddag bovendien sneeuwval over heel Vlaanderen. De combinatie van negatieve wegdektemperaturen en sneeuw kan zorgen voor een gladde ochtendspits.

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vraagt weggebruikers om morgenvroeg bijzonder voorzichtig te zijn wanneer ze de weg op gaan. Indien mogelijk, stel je verplaatsing dan uit. Volg de actuele verkeerssituatie in real time op www.verkeercentrum.be

Wanneer je toch de weg opgaat is afstand houden en snelheid matigen cruciaal. AWV vraagt ook lokale sneeuwval te melden via de KMI-app. Die informatie stroomt meteen door naar de winterdienst waardoor we nog gerichter kunnen strooien.

Ook het winteractieprotocol (WAP) wordt vanavond geactiveerd. Het WAP is een intensieve samenwerking en snelle communicatielijn tussen AWV, de Federale Wegpolitie, het KMI, De Lijn, het Vlaams Verkeerscentrum, de provinciebesturen, de Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), de Fietsersbond, VAB, Touring, Transport en Logistiek Vlaanderen, Febetra en UPTR. 

De strooidiensten van AWV volgen de komende uren de toestand van de weg op en rijden uit waar nodig. Deze winter werd 17.800 ton zout gestrooid.