Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegen en Verkeer is vandaag gestart met werken op Bergévest aan kruispunt met Aandorenstraat

Wegen en Verkeer is vandaag gestart met werken op Bergévest aan kruispunt met Aandorenstraat

In het kader van de werkzaamheden aan de Vesten in Tienen, verschoof het Agentschap Wegen en Verkeer gisteren de werfzone op de Bergévest van het kruispunt met de Beauduinstraat naar het kruispunt met de Aandorenstraat. Het kruispunt van de Bergévest met de Aandorenstraat wordt tot begin november afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt met de Beauduinstraat blijft voorlopig enkel toegankelijk vanaf de Vesten. De nodige beschermingsmaatregelen in het kader van COVID-19 worden genomen zodat de arbeiders veilig kunnen werken.  

> Bekijk de kaart online

Fasewissel op de Bergévest

Wegen en Verkeer heeft de voorbije maanden gewerkt aan het kruispunt van de binnenkant van de Bergévest met de Beauduinstraat. De werkzaamheden aan de riolering en de bovengrondse infrastructuur werden voor het bouwverlof volledig afgerond. Vandaag starten de werken op het kruispunt van de Aandorenstraat. Hier zal de aannemer gedurende drie maanden de riolering en de bovengrondse infrastructuur voor voetgangers, fietsers en autoverkeer vernieuwen. Dit is de laatste fase van de herinrichting van de Noordelijke Vesten. 

 
Maatregelen voor het verkeer wijzigen vanaf 11 augustus

Vanaf 11 augustus wijzigt de huidige verkeerssituatie op en rond de Bergévest:  

  • Verkeer op de Bergévest is mogelijk in beide richtingen op de binnenring;
  • De Paardenbrugstraat blijft afgesloten ter hoogte van Bergévest;
  • Verkeer kan vanaf de Bergévest de Beauduinstraat inrijden. Verkeer van de Beauduinstraat naar de Vesten moet nog steeds omrijden via het centrum en de Kapucijnenstraat. 
  • De Aandorenstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Bergévest;
  • De Molenstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Aandorenstraat
  • Verkeer tussen de Aandorenstraat / Sint-Truidensesteenweg en de Vesten moet omrijden via de Oostelijke Ring - Zuidelijke Ring - Invalsweg - Vinckenboschvest 

Fietsers op de Vesten kunnen ter hoogte van de werfzone gebruikmaken van het fietspad aan de binnenring. Fietsers tussen de Vesten en de Aandorenstraat moeten de omleiding volgen via de Slachthuisstraat en de Molenstraat.  

Voetgangers beschikken langs de werfzone over een voetgangerszone.

Maatregelen voor het verkeer wijzigen vanaf 11 augustus