Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegdek van E17 in Aalbeke richting Frankrijk wordt plaatselijk hersteld: werken van 12 tot 15 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt het wegdek van de E17 in Kortrijk. Ter hoogte van de aansluiting met de E403 in Aalbeke wordt de rechterrijstrook plaatselijk hersteld. Deze werken starten op vrijdagavond 12 april en duren, als alles vlot verloopt, tot maandagochtend 15 april. Tijdens de werken wordt 1 rijstrook richting Frankrijk ingenomen.

Herstellingen aan wegdek

Het wegdek van de E17 in Kortrijk wordt hersteld over een afstand van zo’n 200 meter, richting Frankrijk, vanaf de kruising met de E403. Op de rechterrijstrook wordt het asfalt plaatselijk vernieuwd, om zo het comfort voor chauffeurs te verhogen.

Hinder voor verkeer

Om de werken uit te voeren, wordt de rechterrijstrook volledig ingenomen. Er is dan maar 1 rijstrook beschikbaar op de E17 richting Frankrijk ter hoogte van Aalbeke, in plaats van 2 rijstroken.

Werken van 12 tot 15 april

De werken starten op vrijdagavond 12 april. Tijdens het weekend herstelt de aannemer dan het asfalt van de rechterrijstrook. Als alles vlot verloopt, zijn de werken achter de rug na het weekend. Vanaf maandagochtend 15 april zijn er weer 2 rijstroken beschikbaar voor verkeer op de E17 richting Frankrijk.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/kortrijk.