Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegdek van A19 in Wervik richting Kortrijk wordt hersteld

Wegdek van A19 in Wervik richting Kortrijk wordt hersteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt het wegdek van de A19 in Wervik. Over een afstand van 2,3 kilometer wordt het asfalt, in de rijrichting van Kortrijk, plaatselijk vernieuwd. De werken starten op maandag 26 februari en duren, als alles vlot verloopt, tot midden maart. Tijdens de werken wordt er 1 rijstrook ingenomen en de op- en afrit in Wervik (nr. 2a) richting Kortrijk worden afgesloten. Het verkeer rijdt om via de op- en afrittencomplexen Zonnebeke-Beselare (nr. 3) en Menen (nr. 2).

Herstellingen aan wegdek

Het wegdek van de A19 in Wervik wordt hersteld over een afstand van 2,3 kilometer, richting Kortrijk, tussen de Dadizelestraat en de Bruggestraat (N32b). Op de rechterrijstrook wordt het asfalt plaatselijk vernieuwd, om zo het comfort voor chauffeurs te verhogen.

Hinder voor verkeer

Om de werken uit te voeren, wordt de rechterrijstrook volledig ingenomen. De op- en afrit in Wervik (nr. 2a op A19) richting Kortrijk worden ook beiden afgesloten. Verkeer dat de A19 richting Kortrijk wil oprijden, rijdt via de oprit richting Ieper en keert aan het op- en afrittencomplex in Zonnebeke-Beselare (nr. 3). Verkeer vanuit Ieper dat de A19 wil afrijden in Wervik, rijdt door tot aan het op- en afrittencomplex Menen (nr. 2) om daar te terug te draaien.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/wervik.