Overslaan en naar de inhoud gaan

Weg naar Meeuwen/Opglabbeek vanaf 19 uur afgesloten door wateroverlast

Weg naar Meeuwen/Opglabbeek vanaf 19 uur afgesloten door wateroverlast

De Weg naar Meeuwen/Opglabbeek (N76) in Oudsbergen wordt vanavond vanaf 19 uur plaatselijk afgesloten om de verkeersveiligheid te garanderen. De aanhoudende hoge waterstand op het wegdek kan tot gevaarlijke situaties leiden. Om alle risico’s voor weggebruikers uit te sluiten wordt verkeer in beide richtingen omgeleid. Dat kan verkeershinder en -vertraging in de omgeving en op de omleidingsroute veroorzaken.

Onderbreking N76 tussen Bedrijfsstraat en Dampstraat

Tussen de rotonde aan de Bedrijfsstraat, ter hoogte van industriezone Opglabbeek, en Grote Heide staat er richting Meeuwen-Gruitrode over zo’n 300 meter overtollig water op het wegdek en fietspad. De situatie werd vandaag nauw opgevolgd en na afstemming tussen de instanties werd besloten om de weg preventief af te sluiten. Er wordt getracht om het overtollige water weg te pompen. Zodra het wegdek terug veilig is, wordt de onderbreking opgeheven.

Minderhinder-maatregelen: verkeer omgeleid via centrum Opglabbeek en Gruitrode

Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid over de N730 naar het centrum van Opglabbeek en Gruitrode, richting de Ophoven- en Dampstraat. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk met een aangepaste snelheid. Het industrieterrein in Opglabbeek blijft komende vanuit Genk bereikbaar via de gebruikelijke wegen of via de weg naar Zwartberg en ook vanuit het centrum van Opglabbeek. Fietsers kunnen voorlopig niet doorrijden in de afgesloten zone. Busreizigers worden aangeraden om voor vertrek de aangepaste dienstregeling van De Lijn te controleren.