Overslaan en naar de inhoud gaan

Week onderhoudswerken op A12 in Aartselaar richting Brussel

Week onderhoudswerken op A12 in Aartselaar richting Brussel

Vanaf zondag 19 november voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de A12 in Aartselaar. Ter hoogte van twee kruispunten wordt het asfalt van de rechterrijstrook richting Brussel vernieuwd. ’s Nachts moet het verkeer over één rijstrook passeren. Overdag blijven er twee rijstroken beschikbaar. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden duren de werken tot vrijdagochtend 24 november. Op de A12 richting Antwerpen en op de Antwerpsesteenweg (N177) is er geen hinder voor het verkeer. 

Op de A12 in Aartselaar heeft de rechterrijstrook richting Brussel te lijden onder spoorvorming. De schade aan het wegdek bevindt zich voornamelijk ter hoogte van de kruispunten met de Cleydaellaan/Kontichsesteenweg en de Helststraat/Guido Gezellestraat. Op deze locaties wordt het asfalt van de rechterrijstrook vernieuwd om het rijcomfort te verbeteren. 

Verkeer richting Brussel ‘s nachts over één rijstrook, overdag twee rijstroken

De werken gebeuren in twee fases en starten zondagavond 19 november om 20.00 uur. Eerst werkt de aannemer op de A12 ter hoogte van het kruispunt met de Cleydaellaan/Kontichsesteenweg en aansluitend schuift hij op richting het kruispunt met de Helststraat/Guido Gezellestraat. Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, werkt de aannemer enkel ’s nachts tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden moet het verkeer op de A12 richting Brussel over één rijstrook passeren in plaats van drie. Overdag blijven steeds twee rijstroken beschikbaar en is enkel de uiterst rechtse rijstrook afgesloten. 

De twee kruispunten blijven tijdens de werken steeds open en alle bewegingen blijven mogelijk. Op de A12 richting Antwerpen en op de Antwerpsesteenweg (N177) is er geen hinder voor het verkeer. Als het weer meezit, verwacht AWV het einde van de werken tegen vrijdagochtend 24 november (06.00 uur). Alle rijstroken op de A12 zijn dan opnieuw beschikbaar.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/aartselaar.