Overslaan en naar de inhoud gaan

Week lang asfalteringswerken op Damstraat (N267) vanaf maandag 8 april (7u), onderhoudswerken brug Rubenslaan (N270) starten nadien

Week lang asfalteringswerken op Damstraat (N267) vanaf maandag 8 april (7u), onderhoudswerken brug Rubenslaan (N270) starten nadien

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant vanaf maandag 8 april 2024 een week asfalteringswerken op de Damstraat (N267) in Zemst. Tijdens de werken wordt de gewestweg afgesloten tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N1) en de Robert Schumanlaan / Damstraat, een afstand van ongeveer 1400 meter. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone door. Er zijn omleidingen voor doorgaand en lokaal verkeer. Als het weer meezit zijn de werken op vrijdagavond 12 april (18u) uitgevoerd. Na deze werf starten 1,5 km verder de onderhoudswerken aan de brug over de Rubenslaan. De brug over de E19 krijgt in drie fasen een flinke onderhoudsbeurt vanaf maandag 15 april tot eind 2024. Omwonenden in de ruime regio van Zemst krijgen binnenkort over beide werven een bewonersbrief in de bus.

Omleidingsroutes tijdens werken Damstraat in kaart

Nieuwe asfalt voor Damstraat (N267)

Van maandag 8 april (7u) tot en met vrijdag 12 april 2024 (18u) wordt er overdag aan de Damstraat gewerkt. De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg tot aan het kruispunt ter hoogte van frituur ‘Weit’. Nadien krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt en nieuwe wegmarkering. Zo maken we de weg comfortabeler voor alle bestuurders.

Voetgangers en fietsers ondervinden weinig hinder tijdens werken, zij kunnen de werfzone te voet of langs de gescheiden fietspaden passeren. Tijdens de werken is het niet toegestaan om over de kleeflaag of het warme asfalt te wandelen of te fietsen. 

Doorgaand en zwaar verkeer volgt de omleiding via de Brusselsesteenweg (N1), de Elewijtsesteenweg (N270), de Rubenslaan en de Tervuursesteenweg (N227) om de Robert Schumanlaan (N267) opnieuw te bereiken. De Lijn plaatst tijdelijke bushaltes net buiten de werfzone. De haltes ‘Weerde Pastoor Primsstraat’ en ‘Weerde Weverstraat’ worden tijdens de werken niet bediend. De buslijnen 283, 510, 682, 683 kunnen vertraging oplopen. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie.

Onderhoudswerken aan brug Rubenslaan over E19 na werken Damstraat

Pas na de werken aan de Damstraat wordt de brug aan de Rubenslaan over de E19 een afgesloten werfzone. In de huidige planning wordt er vanaf maandag 15 april in een eerste fase gewerkt aan de bovenbouw van de brug vanop de Rubenslaan. Tot eind september wordt er gewerkt aan een nieuwe waterdichting, afvoersysteem en nieuwe asfaltlaag. De bovenkant van de brug wordt volledig gestript. Om veilig en vlot te kunnen werken wordt de werfzone afgesloten en gelden er omleidingen voor alle weggebruikers. Ook voetgangers en fietsers zullen de brug tijdens deze periode niet kunnen oversteken. Voor de tweede en derde onderhoudsfase aan de onderbouw van de brug volgt nog een concrete planning.

Meer info over onderhoudswerken brug Rubenslaan