Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijliggend fietspad en veilig oversteken aan het kruispunt Hooistraat/Meersstraat

Vrijliggend fietspad en veilig oversteken aan het kruispunt Hooistraat/Meersstraat

DESTELBERGEN

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil samen met het Agentschap Wegen en Verkeer de zichtbaarheid van fietsers in het straatbeeld verhogen. In de Meersstraat (N447) zal het aanliggend fietspad richting Heusden vervangen worden door een nieuw, vrijliggend fietspad. Er komen ook twee oversteekplaatsen bij. Een investering van ongeveer 30.000 euro vanuit Vlaanderen. De werken starten op maandag 4 december.µ

Vrijliggend fietspad en veiliger oversteken
Aan het kruispunt met de Meersstraat (N447) en de Hooistraat zal het aanliggend fietspad richting Heusden vervangen worden door een vrijliggend fietspad. Er zullen ook twee nieuwe oversteekplaatsen aangelegd worden. “Door deze kleine, maar gerichte ingrepen wordt de verkeerssituatie veiliger voor iedereen”, aldus minister Peeters.

Werken vanaf 4 december
De werken lopen van maandag 4 december tot en met vrijdag 15 december. Voetgangers ondervinden geen hinder. Fietsers richting Heusden rijden mee op het rijvak, afgeschermd via een fietscorridor. Tijdelijke verkeerslichten zullen de beurtelingse doorgang voor gemotoriseerd verkeer en fietsers regelen tijdens de duur van de werken. Om plaats te maken voor het fietspad zullen de grasbetontegels op de Meersstraat deels verdwijnen. In totaal zal er 50 meter parkeerstrook ingenomen worden.