Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijdagnacht asfalteringswerken op Grendelbaan N2

Vrijdagnacht asfalteringswerken op Grendelbaan N2

Aansluitend op de vernieuwde aantakking van de Grendelbaan (N2) op de Verbindingslaan (N76) voert het Agentschap Wegen en Verkeer in de nacht van vrijdag 17 juni op zaterdag 18 juni 2022 asfalteringswerken op de Grendelbaan richting Diepenbeek-centrum. Er wordt gewerkt tussen 20u en 6u. De werfzone is afgesloten voor verkeer. Gemotoriseerd verkeer volgt een lokale omleiding via de Katteweidelaan en Verbindingslaan, in beide richtingen. 

Het wegdek van de Grendelbaan wordt over zo’n 500 meter vernieuwd, vanaf de nieuwe aantakking, richting centrum Diepenbeek. Deze asfaltering is het sluitstuk van de werken aan de vernieuwde aantakking Grendelbaan x Verbindingslaan, op de laatste afwerkingen na (inritten, vangrails, verkeersborden). Deze vernieuwingen moet zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruikers. Tijdens deze werken vernieuwt de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte. Hij freest het huidige wegdek af, legt het vervolgens opnieuw aan in twee lagen asfalt en brengt nieuwe markeringen aan.  

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleiding

Om de verkeershinder te milderen, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt, namelijk in de nacht van vrijdag 17 juni op zaterdag 18 juni tussen 20u en 6u. De Grendelbaan is dan ook tijdelijk opnieuw afgesloten ter hoogte van de Verbindingslaan (N76). Komende van Diepenbeek-centrum zal de Grendelbaan doodlopen ter hoogte van de Brico. De werfzone, vanaf de Brico tot aan het vernieuwde kruispunt met de Verbindingslaan, zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

  • Er wordt een lokale omleiding aangegeven via de Kloosterstraat, Kerklaan, Katteweidelaan en Verbindingslaan in beide richtingen. Hiervoor wordt de Kloosterstraat tijdelijk een tweerichtingsstraat.
  • De huidige fietsomleiding via de bedrijvenzone Dorpsveld blijft gelden. Fietsers en voetgangers in de werfzone zullen beperkt hinder ondervinden van deze werken.
  • Zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt omgeleid via de E313.    

Door de freeswerken en het aan- en afrijden van voertuigen kan er ‘s nachts geluidshinder zijn voor de omwonenden.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen.

Alle informatie

Op www.wegenenverkeer.be/diepenbeek vinden geïnteresseerden alle projectinfo terug, alsook de minderhinder-maatregelen tijdens de uitvoering van de werken.