Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidende werken voor veiligere kruispunten Antwerpsesteenweg (N70) Oostakker van start

Voorbereidende werken voor veiligere kruispunten Antwerpsesteenweg (N70) Oostakker van start

Vandaag startten de nutswerken aan de kruispunten van de Antwerpsesteenweg met het op- en afrittencomplex aan de R4. “Als alle werken klaar zijn, zal dit een veiligere weg worden voor alle weggebruikers en in het bijzonder voor fietsers en voetgangers.” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De heraanleg van de weg start in het voorjaar van 2022 en moet afgerond zijn in het voorjaar van 2024.

Veiliger verkeer voor alle weggebruikers
De kruispunten aan de Antwerpsesteenweg zijn een zwart punt in het Gentse verkeersnet. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil hier definitief komaf mee maken. Na de heraanleg zal de weggebruiker gebruik kunnen maken van bredere en veiligere fietspaden, overzichtelijke kruispunten, veiligere fietsoversteken en conflictvrije verkeerslichtenregelingen. FARYS maakt van de werken gebruik om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.

Nutswerken tot eind 2021
Op maandag 6 september startten de nutsmaatschappijen met het vernieuwen van de leidingen voor gas, water, elektriciteit en telecommunicatie. Die werken met verkeershinder zullen tot eind 2021 duren. 

Om de hinder voor het verkeer, omwonenden en handelaars te beperken worden de werken in verschillende fases aangepakt. De werken starten op de Antwerpsesteenweg tussen de Drieselstraat en de Sparrenlaan. En dit zowel op de rijweg als op het fietspad richting Lochristi. Tijdens de volledige duur van de nutswerken blijft het gemotoriseerd verkeer in 2 richtingen mogelijk. Om het fietsverkeer veilig te laten verlopen, worden fietsers waar nodig omgeleid. Meer details vind je op www.wegenenverkeer.be/Gent

Heraanleg vanaf voorjaar 2022
In het voorjaar van 2022 start dan de eigenlijk heraanleg van de kruispunten. Ook die werken pakken we in verschillende fases aan zodat we de hinder voor het verkeer kunnen beperken en handelszaken en woningen maximaal bereikbaar houden. De werken zullen 2 jaar duren. Onder voorbehoud van goede werf- en weersomstandigheden eindigen ze in het voorjaar van 2024.

VOORBEREIDENDE WERKEN VOOR VEILIGERE KRUISPUNTEN ANTWERPSESTEENWEG (N70) OOSTAKKER VAN START