Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidende werken rotonde Koolmijnlaan starten

Voorbereidende werken rotonde Koolmijnlaan starten

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt volgend jaar het kruispunt van de Koolmijnlaan (N72) met de Beverlosesteenweg en de Leysestraat in Beringen. Volgende week starten de eerste voorbereidende nutswerken, en de afbraak van de leegstaande panden op de hoek van de Leysestraat. Vanaf maandag wordt de zijstraat Leysestraat tot het jaareinde afgesloten ter hoogte van de Koolmijnlaan. Doorgaand verkeer in beide richtingen op de Koolmijnlaan blijft nog mogelijk tot het voorjaar 2021, wanneer de effectieve aanleg van de rotonde start.

Het kruispunt is vandaag een drukke schakel voor het verkeer tussen Beverlo en Beringen-centrum. Een rotonde in de plaats van het lichtengeregelde kruispunt moet de kruising overzichtelijker maken, de verkeersveiligheid verhogen en de doorstroming verbeteren. Speerpunt van de nieuwe rotonde zijn de veilige fiets- en voetpaden en oversteekplaatsen. Op de Koolmijnlaan komen aan weerskanten van de rotonde comfortabele bushaltes. Rioolbeheerder Fluvius zal ondergronds de riolering vernieuwen naar een gescheiden stelsel voor regen- en afvalwater.

Het openbaar onderzoek van de omgevingsvergunning loopt nog tot midden november. 

Alle info op www.wegenenverkeer.be/beringen.

Leysestraat afgesloten voor nuts- en afbraakwerken 
Volgende week starten de voorbereidende werken in de omgeving. Het gaat enerzijds om de verplaatsingswerken van de leidingen door de nutsbedrijven, onder leiding van Fluvius. Deze vinden voornamelijk in de bermen plaats.
Anderzijds gaat het om de afbraak van twee aangrenzende woningen op de hoek van de Koolmijnlaan met de Leysestraat. Die afbraak neemt enkele weken in beslag. 

De hinder tijdens deze werken blijft grotendeels beperkt voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Koolmijnlaan. Tijdelijk kan er wel een rijstrook worden ingenomen op de N72 ter hoogte van het kruispunt. 
De zijstraat Leysestraat wordt vanaf maandag 26 oktober afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Dit tot het jaareinde, waarna de nutswerken naar de overzijde verhuizen. 

Het plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Louis Sauvestrelaan, een blokje om. 
Fietsers en voetgangers kunnen rond de werfzone passeren via een lokale omleiding. 

De nutswerken zullen ongeveer een half jaar duren, volgens de huidige planning tot maart 2021. Daarna starten de werken aan de rioleringen en de infrastructuur van de rotonde, en zullen ongeveer een half jaar duren. Een exacte startdatum is nu nog niet gekend. 

VOLGENDE WEEK START AFBRAAK LEEGSTAANDE PANDEN, ZIJTAK LEYSESTRAAT AL ENKELE MAANDEN AFGESLOTEN