Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidende werken N31 Expresweg Brugge

Voorbereidende werken N31 Expresweg Brugge

Vanaf vandaag starten voorbereidende werken op de N31 Expresweg in Brugge. Het gaat om hakhoutbeheer met beperkte hinder voor het verkeer. Vanaf begin maart starten de eigenlijke structurele onderhoudswerken. 

Vanaf maandag 15 februari 2021 voert een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit naast de N31 Expresweg. Hakhoutbeheer is een eeuwenoude en ecologische vorm van beheren van bomen en struiken. De bomen worden daarbij afgezaagd op een tiental centimeter boven de grond. In de volgende seizoenen schieten ze opnieuw uit. 

Meer informatie hierover leest u op www.wegenenverkeer.be/hakhoutbeheer 

Tijdelijke geluids- en verkeershinder
Het hakhoutbeheer kan tijdelijk voor geluids- en verkeershinder zorgen. Regelmatig zal één rijstrook van de Expresweg ingenomen worden (niet tijdens de spitsuren). Ook zullen de ventwegen tussen de Steenkaai en de N9 Oostendse Steenweg af en toe afgesloten worden. Een omleiding wordt dan aangeduid. 

Structureel onderhoud
Deze werken zijn voorafgaand aan de grote structurele onderhoudswerken op de Expresweg. Momenteel wordt de planning hiervoor nog opgemaakt. Van zodra die gekend is, volgt een nieuwe persmededeling.