Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende weken vernieuwing wegdek Sint-Truidersteenweg Hasselt

Volgende weken vernieuwing wegdek Sint-Truidersteenweg Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt tijdens de paasvakantie het wegdek van de N722 Sint-Truidersteenweg in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt). De betonstraatstenen in de dorpskern worden er vervangen door asfalt. Het kruispunt met de Sint-Lambrechts-Herkstraat x Vorststraat krijgt tegelijk een nieuwe, semi-conflictvrije verkeerslichtenregeling en fietsopstelstroken in de zijstraten. De werken starten op maandag 5 april. Gedurende twee weken is de gewestweg plaatselijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Het wegdek van de Sint-Truidersteenweg in Sint-Lambrechts-Herk is op sommige plaatsen versleten en er treden plaatselijk verzakkingen op.  AWV investeert daarom in een nieuwe rijweg waarbij het over een afstand van ongeveer 800 meter de bestaande betonstraatstenen zal vervangen door asfalt.

De uitvoering van de rijweg in asfalt zal straks het rijcomfort van de weggebruiker aanzienlijk verbeteren. Door de betonstraatstenen te vervangen, zal ook het omgevingsgeluid afnemen. 



Kruispunt Sint-Lambrechts-Herkstraat x Vorststraat krijgt slimme verkeerslichten 

Ook het kruispunt  van de Sint-Lambrechts-Herkstraat en de Vorststraat  wordt uitgerust met slimme verkeerslichten, waarbij de groentijd wordt afgestemd op het verkeer dat zich aandient. De verkeerslichten maken ook een semi-conflictvrije afwikkeling mogelijk. In de Sint-Lambrechts-Herkstraat en de Vorststraat voorziet AWV bovendien een fietsopstelstrook, waardoor fietsers zich voor het autoverkeer kunnen opstellen en eerder kunnen vertrekken. 



Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering tijdens schoolvakantie

De werken starten op maandag 5 april 2021 en zullen een tweetal weken in beslag nemen. Door tijdens een schoolvakantie te werken, proberen we de hinder te milderen. Ook de aannemer levert daarvoor een extra inspanning, waarvoor dank. 



De Sint-Truidersteenweg is aan de werkzone afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Dat wordt dan via de N80 omgeleid. Landbouwvoertuigen volgen in beide richtingen de omleiding over Wimmertingen.



De aannemer zal straks in twee fases werken, om de hinder voor de omgeving te beperken.   Het kruispunt Sint-Lambrechts-Herkstraat x Vorststraat wordt tijdens de eerste week een vijftal dagen volledig afgesloten. Er worden lokale omleidingen aangegeven.



Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tot aan de werfzone via de lokale zijwegen. De voetpaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk.



Fietsers volgen tijdelijk en plaatselijk een omleiding rond de werf.

Alle info en inschrijven op de digitale nieuwsbrief via www.wegenenverkeer.be/hasselt

VOLGENDE WEKEN VERNIEUWING WEGDEK DORPSKERN SINT-LAMBRECHTS-HERK