Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende week asfaltherstellingen op Boterlaarbaan in Deurne en Bredabaan in Merksem

Volgende week asfaltherstellingen op Boterlaarbaan in Deurne en Bredabaan in Merksem

In de week van maandag 8 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfaltherstellingen uit op de Boterlaarbaan (N116) in Deurne en de Bredabaan (N1) in Merksem. Het wegdek wordt er plaatselijk hersteld in afwachting van een meer structurele vernieuwing op langere termijn. De werken op de Boterlaarbaan zullen vijf dagen duren. De herstelling op de Bredabaan is beperkter in omvang en wordt dinsdagnacht uitgevoerd. De verkeershinder blijft beperkt op beide locaties.

Op de Boterlaarbaan in Deurne is het wegdek in slechte staat. Tussen het kruispunt met de Herentalsebaan (N116a) en het kruispunt met de Ruggeveldlaan wordt in de meest beschadigde zones plaatselijk de toplaag asfalt van de rijweg vernieuwd. Met deze herstellingswerken wordt zoveel mogelijk asfaltschade aangepakt om de huidige situatie op korte termijn te verbeteren. Voor een structurele verbetering van het wegdek is een volledige vernieuwing op langere termijn noodzakelijk.

De werken op de Boterlaarbaan starten maandag 8 mei en duren onder voorbehoud van de weersomstandigheden tot en met vrijdag 12 mei. Verkeer op de Boterlaarbaan blijft tijdens de werken steeds in beide richtingen mogelijk over versmalde rijstroken en met een snelheidsbeperking van 30 km/u. Op maandag 8 en dinsdag 9 mei wordt gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Ruggeveldlaan en de Florent Pauwelslei. Komende van de Boterlaarbaan is het dan niet mogelijk om het kruispunt over te steken. Verkeer moet verplicht rechts- of links afslaan en keren aan het eerstvolgende kruispunt op de Ruggeveldlaan/Florent Pauwelslei om zo terug richting Boterlaarbaan te rijden.
Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder. 

Daarnaast wordt tijdens de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 mei ook op de Bredabaan in Merksem een asfaltherstelling uitgevoerd. Ter hoogte van afrit 5 Kleine Bareel richting Antwerpen is het wegdek plaatselijk ernstig beschadigd. Tussen 20.00 uur en 06.00 uur wordt deze afrit en de rechterrijstrook van de Bredabaan afgesloten. Verkeer op de Bredabaan blijft steeds mogelijk over de linkerrijstrook. Wie van de E19 komt, kan de afrit Kleine Bareel richting Brasschaat nemen. 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.