Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende fase werken N34 Ringlaan Wenduine van start na kerstvakantie

Volgende fase werken N34 Ringlaan Wenduine van start na kerstvakantie

Na de kerstvakantie start de volgende fase van de herinrichting van de Ringlaan (N34) in Wenduine. De aannemer gaat in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op het kruispunt van de Brugsesteenweg (N307) met de Kerkstraat en de Ringlaan. Volgens de huidige planning zijn de werken aan het kruispunt midden 2023 achter de rug. Tijdens de werken volgt doorgaand en lokaal verkeer een omleiding. De werken aan het Hoppinpunt, op de Leopold II-laan, starten in het najaar van 2024.

Volgende fase van start op 9 januari

Sinds februari 2022 wordt er gewerkt op de Ringlaan, tussen de Langestraat en het Duinrozenpad. Daarna was het volgende deel van de werken aan de beurt, tussen het Duinrozenpad en de Brugsesteenweg. Op maandag 9 januari 2023 kan de aannemer starten met de werken aan het kruispunt van de Ringlaan met de Brugsesteenweg.

Vernieuwd kruispunt aan Brugsesteenweg

Het kruispunt met de Ringlaan wordt boven- en ondergronds vernieuwd. Onder de grond komt er nieuwe, gescheiden riolering. Bovengronds wordt de rijweg volledig vernieuwd, met een groene middenberm, en wordt het kruispunt veiliger ingericht, voor alle weggebruikers. Zo komen er fietspaden in rode markering om de zichtbaarheid van fietsers te verhogen. Aan basisschool ‘t Klavertje komt er een zebrapad in regenboogkleuren, dat de Ringlaan oversteekt, naar de Kerkstraat.

Ook de Brugsesteenweg wordt vernieuwd, samen met het kruispunt met de Schoolstraat. Ook aan dit kruispunt worden de fietspaden met rood gemarkeerd.

Werken tot midden 2023

De werken aan het kruispunt met de Brugsesteenweg starten na de kerstvakantie op, op maandag 9 januari. Vanaf dan wordt het kruispunt met de Ringlaan en het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Schoolstraat afgesloten en volgt doorgaand en lokaal verkeer een omleiding, tot aan de zomervakantie van 2023.

  • Lokaal verkeer rijdt om via de Steenovenstraat, Wetshinderlaan, Wancourstraat, Parklaan, Park Leopold II, Leopold II-laan en De Smet de Naeyerlaan.
  • Doorgaand verkeer tussen Brugge en Oostende rijdt via de Baron de Maerelaan (N31), Brugsebaan, Oostendse Steenweg (N9) en de Koninklijke Baan (N34).

Er komt een veilige voetgangerszone naast de werfzone, afgezet met hekken. Zo kunnen voetgangers zich tijdens de werken veilig verplaatsen, tussen de Kerkstraat en de Schoolstraat. Volgens de huidige planning zijn de werken aan beide kruispunten tegen de zomervakantie van 2023 achter de rug.

Werken verderop op Ringlaan en Leopold II-laan

Na de werken aan het kruispunt met de Brugsesteenweg, schuiven de werken verder op, richting de Leopold II-laan. Na de zomervakantie van 2023 werkt de aannemer tussen de Harpoenstraat en de Wancourstraat, tot aan de zomervakantie van 2024. Dan breekt de laatste fase aan, die in het najaar van 2024 opstart. De werken vinden dan plaats tussen de Wancourstraat en de Duindoornlaan. 

Hoppinpunt aan Leopold II-laan

In de laatste fase van de werken wordt ook het Hoppinpunt aangelegd aan de Leopold II-laan. Een Hoppinpunt is een knooppunt waar je vlot overstapt van het ene vervoersmiddel op het andere. Op het knooppunt zijn er parkeermogelijkheden, voor fietsers of auto’s, en kan je kiezen voor verschillende vervoersmogelijkheden: de bus, de kusttram, de fiets of de auto. Zo kunnen reizigers kiezen op welke manier ze verder reizen. 

Er wordt al aan de Prins Albertparking gewerkt in januari 2023. Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust werkt daarvoor samen met de gemeente De Haan. De parking, het duingebied en het dierenpark worden heraangelegd. In het najaar van 2024 wordt de rest van het Hoppinpunt dan aangelegd. Als er meer nieuws is over de concrete invulling van het Hoppinpunt, volgt er een nieuw persbericht.

Meer info?

Alle info is terug te vinden op wegenenverkeer.be/de-haan.