Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende fase voor vernieuwing Maastrichtersteenweg

Volgende fase voor vernieuwing Maastrichtersteenweg

Maandag 19 februari start de volgende fase voor de vernieuwing van de Maastrichtersteenweg. De aannemer gaat verder tussen de Elderseweg en de Sint-Antoniusstraat. Vanaf half maart komt daar de zone tot Hazelereik bij. De werfzone op de Maastrichtersteenweg wordt volledig afgesloten. Het verkeer richting centrum rijdt via Hazelereik en de Elderseweg. 

Op maandag 19 februari 2024 start de vernieuwing van de Maastrichtersteenweg tussen de Elderseweg en de Sint-Antoniusstraat. Eerst legt de aannemer gescheiden riolering aan. Aansluitend volgt de nieuwe weginrichting met onder meer nieuwe fietspaden. Het verkeer rijdt stadinwaarts via Hazelereik, de Baversstraat en de Elderseweg. Het kruispunt met de Elderseweg is open en verkeer kan in enkele richting naar de spoorwegtunnel.

Vanaf half maart 2024 breidt de aannemer de werfzone verder uit tot aan Hazelereik. Op basis van gunstige weers- en werfomstandigheden duren de werken hier tot het zomers bouwverlof 2024. 

Gefaseerde werken tot einde 2024

Vanaf augustus volgt de vernieuwing van de laatste fase tussen Hazelereik en de Eerste-Meistraat. Het einde van de werken is voorzien voor eind 2024, mits gunstige weers- en werfomstandigheden. Daarover volgt later meer informatie.