Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgend jaar afbraak hoekpand kruispunt Kortessem

Volgend jaar afbraak hoekpand kruispunt Kortessem

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet om begin volgend jaar het pand op de hoek van de Hasseltsesteenweg (N20) en de Dorpsstraat (N76) in Kortessem af te breken. Daarvoor loopt eerstdaags het openbaar onderzoek van de sloopvergunning. Het Vlaams Gewest kocht het voormalige café onlangs aan om meer openbare ruimte te creëren voor een toekomstige optimalisatie van het kruispunt. Daarvoor zijn vandaag nog geen concrete plannen.

Op dit moment loopt er vanuit AWV een ontwerpstudie voor de N20 Hasseltsesteenweg in Kortessem. Daarin wordt onderzocht hoe er op termijn veilige fietspaden aangelegd kunnen worden tussen het kruispunt met de N76 en de zijstraten Winkelstraat / Printhagendreef. In deze studie wordt ook een optimalisatie van het kruispunt van de N20 en de N76 in het centrum van Kortessem bekeken. De beschikbare ruimte blijft daarvoor echter vrij beperkt. 

Er is nog geen concreet zicht op een schop in de grond, maar de afbraak van het leegstaande hoekpand zorgt alvast voor wat extra ruimte op het openbaar domein. Die kan op termijn gebruikt worden om de veiligheid voor alle weggebruikers te verhogen.