Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlot reizen van A naar B met nieuw Hoppinpunt in Wielsbeke: werken vanaf 24 juni

Op maandag 24 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een Hoppinpunt in Wielsbeke op de Rijksweg (N375). Het vervoersknooppunt komt ter hoogte van het kruispunt met de Willem Bouvier Cartonstraat. De bushaltes worden vernieuwd en er  komt een halte voor flexvervoer. De werken duren eind augustus. Tijdens de werken rijdt het verkeer voorbij de werfzone via tijdelijke verkeerslichten.

Hoppinpunt in Sint-Baafs-Vijve

Het Hoppinpunt komt er in Sint-Baafs-Vijve, aan het kruispunt met de Willem Bouvier Cartonstraat. Op de Rijksweg komen er twee bushaltes: de bestaande bushalte richting Waregem schuift een stukje naar voren op, de andere halte - in de richting van Wielsbeke - blijft op zijn plek. 

De zone 30 op de Rijksweg schuift ook mee op en start in de toekomst voor het kruispunt met de Willem Bouvier Cartonstraat. Op de Rijksweg komen er ook okerkleurige fietsstroken en worden de wegversmallingen verwijderd. Tot slot komt er op de Willem Bouvier Cartonstraat ook een halte voor flexvervoer, en een overdekte fietsenstalling met plaats voor 16 fietsen.

Werken starten op 24 juni

De aannemer start met de werken op maandag 24 juni. Als alles verloopt, duren de werken tot eind augustus.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken kan het verkeer op de Rijksweg steeds voorbij de werfzone rijden. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, zodat het verkeer in beide richtingen beurtelings voorbij de werf kan rijden. De aansluiting met de Willem Bouvier Cartonstraat wordt wel afgesloten: lokaal verkeer met die bestemming moet wel omrijden.

Vlot en flexibel van A naar B

Bij een Hoppinpunt kan je als reiziger makkelijk je reis verder zetten met een ander vervoermiddel. Als automobilist of fietser kan je bijvoorbeeld snel en simpel overstappen op het openbaar vervoer terwijl je je auto of fiets veilig aan het Hoppinpunt kan achterlaten. Via een Hoppin-zuil vind je als reiziger simpel alle informatie over alle vervoersmogelijkheden.

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/wielsbeke