Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlot reizen van A naar B met Hoppinpunt Beernem gemeentehuis

Vlot reizen van A naar B met Hoppinpunt Beernem gemeentehuis

Op maandag 2 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van het Hoppinpunt Beernem Gemeentehuis langs de Parkstraat (N370). Er komen nieuwe bushaltes, een halte voor flexvervoer en een fietsenstalling. De aanleg van een middengeleider aan het zebrapad zorgt voor meer veiligheid bij het op- en afstappen van de bus. De werken duren tot eind oktober. Tijdens de werken rijdt het verkeer voorbij de werfzone via tijdelijke verkeerslichten.

Hoppinpunt Beernem Gemeentehuis

Met Hoppin stimuleert Vlaanderen de modal shift: de overstap van de wagen als belangrijkste vervoermiddel naar meer duurzame mobiliteit zoals stappen, fietsen, deelmobiliteit en openbaar vervoer, of een combinatie daarvan. 
Het nieuwe Hoppinpunt komt langs de Parkstraat (N370) ter hoogte van de parking van het gemeentehuis en O.C. De Kleine Beer. Er worden hier twee toegankelijke bushaltes geïnstalleerd die de bestaande haltes Beernem Zwembad vervangen.
Ter hoogte van deze nieuwe haltes wordt er op de Parkstraat een middengeleider aangelegd en een zebrapad zodat personen die de bus willen op- en afstappen veilig de gewestweg kunnen oversteken. 
Het Hoppinpunt wordt verder uitgerust met een fietsenstalling en een flexbushalte.
Bij de opmaak van de plannen voor de realisatie van dit Hoppinpunt werd rekening gehouden met de aanwezige grote bomen zodat deze kunnen blijven staan.  

Tijdelijke verkeerslichten en lokale omleiding voor fietsers en wandelaars

De aannemer werkt in twee fases:
Fase 1: op het rijvak komende van Oedelem richting Beernem
Fase 2: op het rijvak komende van Beernem richting Oedelem

De werken worden uitgevoerd met behulp van tijdelijke verkeerslichten zodat gemotoriseerd verkeer beurtelings door kan op de Parkstraat (N370) en dit in beide fases. 
Fietsers volgen in beide fases een plaatselijke omleiding via de parking van O.C. De Kleine Beer.  Voetgangers kunnen tijdens de eerste fase door. Tijdens de tweede fase volgen zij ook de lokale omleiding via het O.C. De Kleine Beer. 
Voor de bussen van De Lijn verandert er niets aan de dienstregeling. 
De werken starten op maandag 2 september en duren indien de weersomstandigheden het toelaten tot eind oktober 2024.

Meer info: wegenenverkeer.be/beernem