Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlot overstappen op Westkerke markt aan Hoppin-punt

Vlot overstappen op Westkerke markt aan Hoppin-punt

Op maandag 6 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een Hoppin-punt op de markt van Westkerke, aan de Gistelsesteenweg (N367) in Oudenburg. “Op het vervoerknooppunt worden de bushaltes comfortabeler ingericht, komen er parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen en voor personen met een handicap. Een digitale Hoppin-zuil verzamelt informatie over alle vervoermiddelen die hier samenkomen. Zo kunnen reizigers hun verplaatsing vlot voorbereiden”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Volgens de huidige planning duren de werken van Wegen en Verkeer tot begin 2024.

Hoppin combineert vervoermiddelen

“De filosofie achter Hoppin is eenvoudig”, vervolgt Peeters. “Het merk is herkenbaar, springt in het oog en bundelt alle informatie over de mogelijke vervoermiddelen op 1 plek. Een Hoppinpunt is het ideale knooppunt om van het ene op het andere vervoermiddel over te stappen”. 

Comfortabele bushaltes en parkeerplaatsen

Op de Gistelsesteenweg worden de bushaltes comfortabeler ingericht door Wegen en Verkeer, met een verhoogd perron. Zo kunnen reizigers vlotter op- en afstappen. Ook de gemeente Oudenburg voert enkele aanpassingen uit. Er wordt ook 1 parkeerplaats voorzien voor personen met een handicap en 1 parkeerplaats voor flex-vervoer. Op deze plek kan de belbus van De Lijn halt houden. 

Werken vanaf 6 november

De werken aan de bushaltes starten op maandag 6 november, na de herfstvakantie. Volgens de huidige planning duren de werken tot begin 2024. Als het slecht weer is kan de planning van de werken nog opschuiven. 

Tijdelijke verkeerslichten om werken voorbij te rijden

Tijdens de werken zal er lichte hinder zijn voor het gemotoriseerd verkeer. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, zodat het verkeer in beide richtingen beurtelings voorbij de werfzone op de Gistelsesteenweg kan rijden. Ook fietsers fietsen voorbij deze verkeerslichten en voetgangers steken over als er aan hun zijde wordt gewerkt. Er is ook hinder voor gebruikers van het openbaar vervoer. Op delijn.be/routeplanner vinden reizigers meer informatie over de hinder.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/oudenburg.