Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlot openbaar vervoer dankzij stelplaats en Hoppinpunt op 1 locatie in Grimbergen

Vlot openbaar vervoer dankzij stelplaats en Hoppinpunt op 1 locatie in Grimbergen

In Grimbergen breidde het Agentschap Wegen en Verkeer de stelplaats van De Lijn langs de Brusselsesteenweg (N202) uit tot een nieuw Hoppinpunt. Het fietspad aan de bushaltes werd heraangelegd zodat deze locatie een volwaardig Hoppinpunt kon worden. Dankzij een nieuwe Kiss and Ride zone stappen reizigers hier vlot over van het ene naar het andere vervoermiddel.

Nieuwe Kiss & Ride zone

Het nieuwe Hoppinpunt heeft naast de kenmerkende Hoppinzuil ook een K&R (Kiss and Ride) gekregen. Reizigers kunnen zo makkelijk van de auto naar een ander vervoermiddel overstappen. Het fietspad is heraangelegd achter de K&R, zodat fietsers niet in conflict komen met de auto’s en in- en uitstappende reizigers. Dat is veiliger voor iedereen.

Uitgebreide fietsenstalling aan bushalte

De locatie is door de werken omgevormd tot een volwaardig Hoppinpunt, waar nu ook deelfietsen en buitenmaatse fietsen voldoende ruimte hebben om te parkeren. De stelplaats van De Lijn werd in 2016 en 2017 al volledig vernieuwd en gemoderniseerd. Samen met een nieuw onderhoudsgebouw, loodsen, dienstgebouw en toegankelijk busstation met verhoogde perrons, werd toen ook al een nieuwe overdekte fietsenstalling voor 80 fietsen geplaatst. Deze is nu uitgebreid, zodat nog meer fietsers hun fiets kunnen stallen en vlot kunnen overstappen op andere vervoermiddelen.

> Actuele informatie

Hoppin: een initiatief van de Vlaamse overheid

Met Hoppin stimuleert Vlaanderen de modal shift: de overstap van de wagen als belangrijkste vervoermiddel naar meer duurzame mobiliteit zoals stappen, fietsen, deelmobiliteit en openbaar vervoer, of een combinatie daarvan. Vlaanderen investeert daarom in voldoende mobiliteitsaanbod, in veilige (fiets)infrastructuur en in Hoppinpunten waar de reiziger vlot van het ene op het andere vervoermiddel overstapt. Zo wil Vlaanderen een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen zoals luchtvervuiling en files, en inzetten op de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze steden en gemeenten.

Hoppin wil iedereen die zich in Vlaanderen verplaatst, zowel professioneel als in de vrije tijd, inspireren en verleiden om zijn mobiliteitsgedrag in vraag te stellen. Daarom gidst Hoppin de Vlaming doorheen duurzame mobiliteitsoplossingen en –initiatieven, zowel van de overheid als van private partners.

Meer info: www.hoppin.be.