Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlot met het openbaar vervoer: Hoppinpunt in Mazenzele Dorp is klaar

Vlot met het openbaar vervoer: Hoppinpunt in Mazenzele Dorp is klaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde de bushaltes ‘Mazenzele Dorp’ langs de Steenweg (N47) in Opwijk. In beide richtingen kregen de bushaltes een verhoogd perron en werden ze omgevormd tot een Hoppinpunt. Reizigers stappen hier vanaf nu vlot over van het ene naar het andere vervoermiddel.

Toegankelijke bushaltes en Hoppinpunt

Wegen en Verkeer werkte de afgelopen maand aan het kruispunt met de Molenstraat en Dorp. Beide bushaltes richting Lebbeke en richting Asse zijn aanliggend verhoogd aangelegd zodat reizigers vlot kunnen op- en afstappen. Dit verhoogt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer sterk. Vanaf nu stopt de bus hier ook op de rijweg zelf. Dat zorgt voor een veiligere verkeerssituatie en tijdswinst omdat de bus niet langer voorrang moet opeisen bij het verlaten van de bushalte. De bushaltes zijn bovendien omgevormd tot een Hoppinpunt, waar je naast de nieuwe schuilhuisjes nu ook een Hoppinzuil kan vinden.

Veiliger voor fietsers en voetgangers

De situatie voor fietsers is verbeterd: het fietspad is heraangelegd en loopt nu achter de bushalte richting Lebbeke door. Op die manier ontstaan geen conflicten tussen op- en afstappende busreizigers en fietsers. Kinderen en hun ouders die naar Vrije Basisschool De Knipoog fietsen kunnen zich zo veiliger verplaatsen langs de Steenweg. Reizigers die hun auto op de carpoolparking achter de bushalte richting Lebbeke zetten, kunnen nu via een nieuwe doorsteek makkelijk de bushaltes bereiken en vlot overstappen van het ene op het andere vervoermiddel.

> Actuele informatie

Hoppin: een initiatief van de Vlaamse overheid

Met Hoppin stimuleert Vlaanderen de modal shift: de overstap van de wagen als belangrijkste vervoermiddel naar meer duurzame mobiliteit zoals stappen, fietsen, deelmobiliteit en openbaar vervoer, of een combinatie daarvan. Vlaanderen investeert daarom in voldoende mobiliteitsaanbod, in veilige (fiets)infrastructuur en in Hoppinpunten waar de reiziger vlot van het ene op het andere vervoermiddel overstapt. Zo wil Vlaanderen een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen zoals luchtvervuiling en files, en inzetten op de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze steden en gemeenten. 

Hoppin wil iedereen die zich in Vlaanderen verplaatst, zowel professioneel als in de vrije tijd, inspireren en verleiden om zijn mobiliteitsgedrag in vraag te stellen. Daarom gidst Hoppin de Vlaming doorheen duurzame mobiliteitsoplossingen en –initiatieven, zowel van de overheid als van private partners. 

Meer info: www.hoppin.be.