Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf nachten asfaltwerken op Limburgse autosnelwegen

Vijf nachten asfaltwerken op Limburgse autosnelwegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 Houthalen-Helchteren/Zonhoven de twee opritten richting Lummen afgesloten zijn. 

De werken worden uitgevoerd vanaf maandagavond 17 oktober tot zaterdagochtend 22 oktober 2022. Het gaat telkens om lokale herstellingen van het wegdek op verschillende plekken op het betreffende wegvak. De aannemer neemt daarbij één rijstrook in als werkzone. 

De aannemer werkt telkens tussen 20u en 06u om de hinder voor de weggebruiker te milderen. Het verkeer zal ter hoogte van de werfzones over één rijstrook van de snelweg moeten rijden, aan aangepaste snelheid. De werfzones worden ruim op voorhand gesignaleerd, en er zullen telkens botsers worden ingezet om de veiligheid van de arbeiders te vrijwaren. 

Houthalen-Helchteren/Zonhoven: opritten richting Lummen één nacht afgesloten

Tijdens de nacht van maandag 17 oktober op dinsdag 18 oktober worden de ventweg en afrit richting Centrum-Zuid in Houthalen plaatselijk hersteld. Daarom dienen beide opritten van de snelweg richting Lummen die nacht afgesloten te worden op het complex 29 Houthalen-Helchteren/Zonhoven. Centrum-Zuid is dan vanop de snelweg tijdelijk bereikbaar via de Grote Baan (N715). 

Voor het verkeer wordt er een omleiding gesignaleerd over de calamiteitenroutes via de gewestwegen richting een eerstvolgende oprit van de E314 richting Lummen.

Tijdens de andere vier werknachten zijn er geen afsluitingen van op- of afritten op de Limburgse snelwegen.

Weersgevoelig
Asfaltwerken zijn zeer weersgevoelig, dus de planning kan nog schuiven.