Overslaan en naar de inhoud gaan

Viaduct Gentbrugge: nieuwe verkeerssituatie vanaf 9 september

Viaduct Gentbrugge: nieuwe verkeerssituatie vanaf 9 september

In de nacht van 8 op 9 september wijzigt de verkeerssituatie op het viaduct E17 in Gentbrugge. Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de herstellingswerken in de rijrichting Kortrijk. Hierdoor wisselt het verkeer van kant en gaat ook de afrit 'Gentbrugge' komende van Antwerpen dicht. De oprit 'Gentbrugge' blijft afgesloten voor wie naar Antwerpen wil. Vanaf 8 september 20u tot donderdagochtend 9 september zal er maar 1 rijstrook in iedere richting beschikbaar zijn. De voorziene einddatum van de totale renovatie werken blijft zoals gepland in november. 

Nieuwe fase start op 9 september
Na het vernieuwen van het wegdek richting Antwerpen moesten ook nog een deel van de voegen richting Kortrijk opnieuw aangepakt worden. De zogenaamde verdoken voegen die bij de renovatie gebruikt werden bleken de bewegingen van het viaduct immers onvoldoende te kunnen opvangen, met scheuren in het wegdek tot gevolg. Om de schade aan het wegdek en de omvang van de werkzaamheden te beperken willen we hier niet langer wachten dan strikt noodzakelijk. De werken starten op donderdag 9 oktober en duren tot november 2021.

Opgelet: verkeershinder tijdens fasewissel
In de nacht van 8 op 9 september wordt de signalisatie aangepast voor de start van de werken aan de voegen. Tijdens de fasewissel zal er extra ruimte moeten ingenomen worden. Dat betekent dat er in de nacht van 8 op 9 september extra hinder zal zijn voor het verkeer op de E17. Vanaf 20u ‘s avonds tot 6u ‘s morgens is er maar één rijstrook beschikbaar in iedere richting. Verkeer moet die avond dus rekening houden met ernstige hinder.

Verkeersituatie vanaf 9 september 
Vanaf donderdag 9 september wijzigt de situatie voor het verkeer op het viaduct. De aannemer werkt opnieuw op de helft van het wegdek richting Kortrijk, welke vrijgemaakt wordt om te starten met werken aan de voegen. Het verkeer rijdt vanaf dan op de rijrichting Antwerpen over twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Dit zal zo blijven tot het einde van de werken. Zoals in fase 1 het geval was zal de afrit van de E17 komende vanuit Antwerpen dicht gaan. De oprit naar de E17 richting Antwerpen was al afgesloten en dat blijft ook zo in deze fase. 

Alle info ook via www.wegenenverkeer.be/Gent

Politie ziet toe op snelheid
Om de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruiker te kunnen garanderen wordt  de snelheid in de werfzone tot 50 km/uur beperkt. De federale politie zal via trajectcontrole, flitspalen en onaangekondigde snelheidscontroles de werfzone nauwlettend toezien op het naleven van deze maatregel.

VIADUCT (E17) GENTBRUGGE: NIEUWE VERKEERSSITUATIE VANAF 9 SEPTEMBER