Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervolg boringen nutsleidingen Ovonde Fabiola

Vervolg boringen nutsleidingen Ovonde Fabiola

Begin dit jaar zijn de nutswerken gestart op de Mechelsesteenweg (N15) en Aarschotbaan/Liersesteenweg (N10) in Heist-op-den-Berg. Dinsdag 7 juni 2022 start de volgende fase van die voorbereidende nutswerken aan de ovonde Fabiola. De nutsmaatschappijen vernieuwen hun kabels en leidingen voor stroom, water, gas en telecom. Daardoor is de Mechelsesteenweg dan aan beide zijden van de rotonde volledig onderbroken. Het verkeer tussen het centrum van Heist-op-den-Berg en Putte volgt in beide richtingen een omleiding.

Vanaf dinsdag 7 juni 2022 werkt de aannemer aan weerszijden van de N15, onder het kruispunt met de N10. Er zullen grote boringen plaatsvinden en daarvoor is de volledige wegbreedte nodig. De Mechelsesteenweg is vanaf dinsdag aan beide kanten van de rotonde volledig afgesloten. Aan de zijde van Putte is dat vlak na de Kastanjedreef richting de rotonde. Aan de kant van Heist-op-den-Berg centrum is dat ongeveer voor de Kleistraat tot aan de rotonde.

Het verkeer tussen Putte/Beerzel en Heist-op-den-Berg volgt in beide richtingen een omleiding. Het verkeer op de N10 blijft wel steeds in twee richtingen mogelijk. Deze situatie duurt naar verwachting tot aan het zomers bouwverlof. De Mechelsesteenweg zal tijdens het bouwverlof in beide richtingen worden opengesteld. In augustus gaan de nutswerken verder langs de N10.

Project in een notendop: volledige vernieuwing van fietspaden op N10

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een volledige vernieuwing van de fietspaden langs de N10 in Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar. Het traject is in totaal meer dan 10 km lang. De nieuwe fietspaden worden gescheiden van de rijweg door middel van een berm of gracht.

De rotonde Fabiola in Heist-op-den-Berg ligt op dat traject en gaat plaatsmaken voor een ovonde die de verkeersveiligheid en doorstroming moet verbeteren. Een extra tak zal aansluiten op de Wouwerstraat. Vijf fietstunnels verhogen de veiligheid voor zachte weggebruikers. ‘Ovonde Fabiola’ is het eerste deelproject van de grootschalige herinrichting.

Meer info

De meest recente informatie over deze werken is steeds terug te vinden via wegenenverkeer.be/heist-op-den-berg.