Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervanging brugvoegen Blancefloerlaan N70 over E34

Vervanging brugvoegen Blancefloerlaan N70 over E34

Vanaf vrijdagochtend 18 maart (09u00) zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brugvoegen aan de Blancefloerlaan (N70) over de E34 vervangen. Zowel in de richting van Zwijndrecht als in de richting van Antwerpen Linkeroever werd schade vastgesteld en is een vervanging noodzakelijk. Er wordt gewerkt gedurende twee opeenvolgende weekends in maart. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk.

De brugvoegen aan de Blancefloerlaan zijn in beide richtingen in slechte staat. Om verdere schade te beperken zal AWV de voegen vervangen. Bijkomend wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de bovenste laag asfalt op het brugdek richting Zwijndrecht te vernieuwen, en enkele meters asfalt richting Antwerpen lokaal te herstellen. Deze werken gebeuren in afwachting van de volledige renovatie van de bruggen die gepland staat voor 2025.

Detailplanning werken en verkeershinder

AWV voert de werken uit gedurende twee weekends. Het eerste weekend is dat van vrijdag 18 maart 2022 (09u00) tot maandag 21 maart 2022 (ten laatste 05u00). Er wordt gewerkt in beide richtingen tegelijk. De linkerrijstrook richting Zwijndrecht wordt afgesloten, alsook de rechterrijstrook en het fiets- en voetpad richting Antwerpen. De rijstroken waar niet gewerkt wordt, blijven open voor doorgaand verkeer. Fietsers leidt AWV om via het noordelijke dubbelrichtingsfietspad (richting Zwijndrecht).

Het weekend nadien wordt gewerkt van vrijdag 25 maart 2022 (09u00) tot maandag 28 maart 2022 (ten laatste 05u00). De werken zullen gelijkaardig aan die van het eerste weekend verlopen, maar in de omgekeerde richting. De linkerrijstrook wordt afgesloten voor de werken richting Antwerpen, alsook de rechterrijstrook en het fiets- en voetpad richting Zwijndrecht. Doorgaand verkeer blijft mogelijk en de fietsers worden dit keer dan omgeleid via het zuidelijke dubbelrichtingsfietspad (richting Antwerpen).

De toegang naar de Park & Ride Linkeroever blijft tijdens beide weekends open voor het verkeer.

Meest actuele info

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.