Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervanging brug over E40 in Drongen - Snelweg 1 nacht afgesloten

Vervanging brug over E40 in Drongen - Snelweg 1 nacht afgesloten

E40 nacht afgesloten tussen Sint-Denijs-Westrem en Aalter
Om de brug in de Kloosterstraat af te breken, sluiten we de E40 af. Dat doen we in beide richtingen. In de richting van Gent wordt de snelweg afgesloten vanaf het complex Aalter. In de richting van Oostende, sluiten we de E40 af vanaf het complex Sint-Denijs-Westrem. Ook een aantal op- en afritten zullen afgesloten worden:
-  We sluiten de opritten richting Oostende af in Sint-Denijs-Westrem en Drongen.
- We sluiten de opritten richting Gent af in Aalter en Nevele.
- De tijdelijke op- en afrit van Booiebos naar en van de E40 wordt tijdens de werken ook gesloten.

Grote omleiding via E34
Het doorgaand verkeer van de kust richting Brussel wordt van de snelweg geleid in Aalter om via de N44, de E34/N49, en de R4 terug op de E40 terecht te komen. Verkeer in de omgekeerde richting wordt in Sint-Denijs-Westrem van de snelweg geleid en volgt dezelfde omleiding. Voor verkeer dat vanuit Drongen en omgeving de snelweg op wil kan dit enkel aan het complex Nevele voor wie richting kust moet en aan het complex Drongen voor wie richting Brussel moet. Vanaf zondagochtend is de situatie weer zoals voorheen en rijdt het verkeer ter hoogte van de werf over 3 versmalde rijstroken aan 70 km/u. Alle op- en afritten zijn dan ook terug open.

Plaatsen paalfundering vanaf 18 september
Op maandag 18 september start de aannemer met het plaatsen van de paalfunderingen, om later de nieuwe brug op te bouwen.  Tegen midden november moet deze fase afgerond zijn. Daarna kunnen de landhoofden en de nieuwe brug geplaatst worden. De fasering in detail kan u vinden op www.wegenenverkeer.be/drongen.

Actieplan brugrenovaties
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil de historische onderhoudsachterstand bij kunstwerken (bruggen, tunnels,...) aanpakken: "Veiligheid primeert in mijn beleid, daarom investeer ik deze legislatuur 1,6 miljard in het onderhoud, het vernieuwen en moderniseren van onze kunstwerken en dat onder de noemer ‘OverBruggen’. De renovatie van de bruggen in Drongen past binnen dat vervanging- en renovatieprogramma ‘OverBruggen’ waarbij we verouderde bruggen versneld aanpakken. Dankzij het dubbelrichtingsfietspad en het nieuwe voetpad kunnen ook actieve weggebruikers veilig hun traject op de Kloosterstraat verderzetten."