Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervanging betonnen proefvakken op Luiker- en Tiensesteenweg - Haspengouwlaan (N3) in Sint-Truiden

Vervanging betonnen proefvakken op Luiker- en Tiensesteenweg - Haspengouwlaan (N3) in Sint-Truiden

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf woensdag 11 oktober 2023 aan verschillende betonplaten op de Luiker- en Tiensesteenweg/Haspengouwlaan (N3) in Sint-Truiden. Deze aanpassingen kaderen binnen het MIA-project en zullen de veiligheid en het rijcomfort voor gemotoriseerde weggebruikers op het traject tussen Tienen en Heers verbeteren. De werken worden in verschillende fases tot eind november uitgevoerd. 

Nieuwe betonverharding en voegen in 10-tal zones

Verschillende proefvakken in beide rijrichtingen worden opgebroken en vervangen door een nieuwe betonverharding. Het gaat om bijna 10 zones van maximum 50 meter. Tussen 11 en 27 oktober wordt er gewerkt op de Haspengouwlaan tussen de spoorwegbrug tot na de kruising met de Halmaalweg en op de Tiensesteenweg aan de kruising met de Zegestraat. 

Vanaf 6 t.e.m. 24 november werkt men verder op de Tiensesteenweg in de omgeving van rotonde Stayen, op de Luikersteenweg nabij zijstraat Brustem-Dorp en op de Haspengouwlaan in de andere rijrichting. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.  

De fundering wordt waar nodig ook verbeterd. Na het plaatsen van nieuwe voegen en de uitharding van deze materialen kan de rijweg opnieuw in gebruik genomen worden.

Minderhinder-maatregelen: aangepaste rijstroken, snelheidsbeperkingen, aantakking Zegestraat afgesloten

Doorgaand verkeer op de N3 tussen Tienen en Heers blijft in beide richtingen mogelijk, maar wordt plaatselijk over één rijstrook of aangepaste rijstroken geleid. Er gelden snelheidsbeperkingen in de verschillende werfzones. De aantakking van de Zegestraat wordt tijdens de werken afgesloten voor uitgaand verkeer en omgeleid over de Wilderenlaan.