Overslaan en naar de inhoud gaan

Verschillende werken op N17 in Puurs-Sint-Amands vanaf 6 september

Verschillende werken op N17 in Puurs-Sint-Amands vanaf 6 september

De komende maanden zijn er verschillende wegenwerken gepland op de Dendermondsesteenweg en Provincialeweg (N17) in Puurs-Sint-Amands. Zowel projectontwikkelaar Igemo, het Agentschap Wegen en Verkeer als de nutsmaatschappijen hebben werken voorzien.

Nieuw kruispunt voor KMO-zone De Winning
Op 6 september start Igemo met de ontsluiting van de toekomstige KMO-zone De Winning. Hiervoor wordt een nieuw T-kruispunt aangelegd op de N17. De werken worden in twee fases uitgevoerd. Op de N17 is enkel verkeer richting de A12 mogelijk. Het doorgaande verkeer richting Dendermonde volgt een omleiding via de N16 naar de E17 en de N41. Lokaal verkeer kan omrijden via de ovonde N16 en de A. Meersmansdreef om zijn bestemming te bereiken. Fietsers kunnen steeds de werken passeren over het fietspad aan de zijde waar niet wordt gewerkt. De werken aan het nieuwe kruispunt duren naar verwachting tot eind oktober.
 
2 nachten asfalteringswerken
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in dezelfde periode ook de wegverharding van de N17 tussen de carpoolparking en het kruispunt met de Groenstraat. Het gaat om een afstand van zo’n 2 kilometer. De werken vinden plaats in de nachten van woensdag 22 op donderdag 23 september en van donderdag 23 op vrijdag 24 september. Er wordt telkens van 20u ’s avonds tot 6u ’s ochtends gewerkt.
De weg is dan gedurende twee nachten volledig afgesloten in beide richtingen voor gemotoriseerd verkeer. Overdag kan het verkeer er wel passeren. Fietsers kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruik blijven maken van de fietspaden langs de N17.
 
Nutswerken op de Provincialeweg vanaf eind september
Tot slot zullen ook verderop op de N17, langs de Provincialeweg tussen Fok en Breutheide, nutswerken starten. De verschillende nutsmaatschappijen vernieuwen, onder leiding van Fluvius hun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, water en telecom. Deze werken starten aansluitend op de werken die momenteel bezig zijn in Scheeveld en Meir, wellicht vanaf eind september. Ze kaderen in de voorbereiding voor de volledige heraanleg van de Provincialeweg met vrijliggende fietspaden door het Agentschap Wegen en Verkeer.