Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwingswerken op Kruisweg (N180) in Antwerpse haven

Vernieuwingswerken op Kruisweg (N180) in Antwerpse haven

Vanaf 26 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwingswerken uit op de Kruisweg (N180) in het Antwerpse havengebied. De werken duren in totaal drie maanden. AWV werkt afwisselend in beide richtingen over een afstand van ongeveer twee kilometer. Er geldt een omleiding. Als alles vlot verloopt, zijn de werken tegen begin december afgerond.

Het wegdek van de Kruisweg (N180) is aan vernieuwing toe. Daarom zorgt AWV voor een vernieuwing van de fundering en de verschillende lagen asfalt. Ook legt het agentschap een nieuwe greppel aan. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid waarborgen en het rijcomfort verhogen. Over een afstand van twee kilometer wordt gewerkt van de spoorwegovergang (ter hoogte van Brandweer Zone Antwerpen - Post Berendrecht) tot aan de overgang naar de Antwerpsebaan. Met deze vernieuwing investeert de wegbeheerder 2,9 miljoen euro (exclusief btw) in een belangrijke verkeersader in de Antwerpse haven.

Werken in twee fases, omleiding voorzien

De werken duren ongeveer drie maanden en worden in twee fases uitgevoerd. Tijdens de eerste fase, van maandag 26 augustus tot dinsdag 15 oktober, is de Kruisweg richting Antwerpen aan de beurt. Van dinsdag 15 oktober tot en met dinsdag 3 december werkt de aannemer aan de rijbaan richting Stabroek. Doorgaand verkeer op de N180 is niet mogelijk in de rijrichting waarin wordt gewerkt. Er geldt een omleiding via de Antwerpsebaan. Tijdens fase 1 is de linksafbeweging naar de Antwerpsebaan vanuit de N180 richting Stabroek eveneens afgesloten. Fietsers steken de N180 over aan de Blauwhoefstraat en rijden om via de parallelweg. De toegankelijkheid van de bedrijven in de werfzone blijft steeds gegarandeerd.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.