Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwingen aan fietspaden op de Nieuwpoortlaan (N318) in Lombardsijde vanaf 27 juni

Vernieuwingen aan fietspaden op de Nieuwpoortlaan (N318) in Lombardsijde vanaf 27 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 27 juni aan de Nieuwpoortlaan (N318) in Lombardsijde. Tussen het kruispunt met de Schoolstraat en de Schorrenbloemstraat  worden de fietspaden en asfaltering vernieuwd. Ook de oversteekplaatsen worden aangepast. De werken duren tot vrijdag 8 juli en verkeer kan met beperkte hinder doorrijden. Voor fietsers is er een korte omleiding.

Nieuw asfalt en markeringen

Met enkele aanpassingen kunnen fietsers zich voortaan veiliger verplaatsen langs de Nieuwpoortlaan en het kruispunt met de Schoolstraat. Het wegdek krijgt er plaatselijk een nieuwe laag asfalt en er komen nieuwe markeringen. Daarnaast wordt het huidige enkelrichtingsfietspad verbreed tot een dubbelrichtingsfietspad.

Veilig oversteken

Ook de oversteekplaatsen op het kruispunt worden opnieuw ingericht zodat ze meer veiligheid en comfort bieden voor weggebruikers. Voor fietsers uit de richting van Nieuwpoort komt er een nieuwe oversteekplaats met verkeerslichten. 

Aangepaste route voor fietsers vanuit Middelkerke

De Nieuwpoortlaan blijft bereikbaar voor autoverkeer tijdens de werken. Voor fietsers uit de richting van Middelkerke is er een plaatselijke omleiding voorzien via de Schoolstraat, Kleitendijkstraat en Santhovenstraat. 

Tijdens de werken verandert de verkeerssituatie op de Santhovenstraat. De straat is tijdens de werken, tot en met 8 juli, bereikbaar in beide richtingen.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vind je op wegenenverkeer.be/middelkerke.