Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegverlichting E314 Heverlee

Vernieuwing wegverlichting E314 Heverlee

Nachtelijke werken op de E314 in Heverlee

Wegen en Verkeer vernieuwt van 19 april t.e.m. 3 mei de wegverlichting op de E314, meerbepaald op het stuk van de snelweg tussen het verkeersknooppunt in Heverlee met de E40 en het eerstvolgende op- en afrittencomplex nr. 15 ‘Leuven’.  Terwijl er op de weghelft in de rijrichting van Lummen (komende van Luik / Brussel) gewerkt wordt, zullen de verbinding van de E40 met de E314 voor automobilisten die van Luik komen en naar Lummen rijden, en afrit nr. 15 ‘Leuven’ afgesloten worden. De aannemer zal ook rijstroken moeten afsluiten, maar er zal altijd minstens een rijstrook per rijrichting open blijven. De werken gebeuren ‘s avonds en ‘s nachts, om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken. 

Avond- / nachtwerken
De aannemer zal iedere dag werken van 20u tot 5u 's ochtends werken. 

Eerste fase van 19 t.e.m. 28 april: twee omleidingen 
Van 19 t.e.m. 28 april kunnen de automobilisten die van de E40 komen en normaal gezien afrit nr. 15 gebruiken, tijdelijk omrijden via afrit nr. 17 ‘Winksele’ verderop. Op dezelfde avonden zal ook een lus van het verkeersknooppunt van Heverlee afgesloten worden, meerbepaald de verbinding van de E40 met de E314 voor automobilisten die van Luik komen en naar Lummen rijden. Die bestuurders zullen omgeleid worden via het op- en afrittencomplex van de E40 van Bertem/Tervuren. Daar zullen ze rechtsomkeer kunnen maken en dan via de andere kant van de E40 aansluiten op de E314.

Tweede fase van 29 april t.e.m. 3 mei: geen omleidingen 
In de tweede fase werkt de aannemer op de weghelft van de E314 richting Luik / Brussel. In die fase zal de weg versmald worden, maar er zullen geen afsluitingen zijn. 

> Bekijk de werfzones en omleidingskaart