Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Sint-Truidersteenweg Hasselt in 2021

Vernieuwing wegdek Sint-Truidersteenweg Hasselt in 2021

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt volgend jaar het wegdek van de N722 Sint-Truidersteenweg in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt). De betonstraatstenen in de dorpskern worden er vervangen door asfalt. Het kruispunt met de Sint-Lambrechts-Herkstraat x Vorststraat krijgt tegelijk een nieuwe, semi-conflictvrije verkeerslichtenregeling en fietsopstelstroken in de zijstraten. AWV investeert zo in meer rijcomfort en verkeersveiligheid, maar tegelijk ook in minder omgevingsgeluid. De werken worden vermoedelijk uitgevoerd tijdens de paasvakantie 2021.

Het wegdek van de Sint-Truidersteenweg in Sint-Lambrechts-Herk is op sommige plaatsen versleten en er treden plaatselijk verzakkingen op.  AWV investeert daarom in een nieuwe rijweg waarbij het over een afstand van ongeveer 800 meter de bestaande betonstraatstenen zal vervangen door asfalt.

De uitvoering van de rijweg in asfalt zal straks het rijcomfort van de weggebruiker aanzienlijk verbeteren. Door de betonstraatstenen te vervangen, zal ook het omgevingsgeluid afnemen. 



Kruispunt Sint-Lambrechts-Herkstraat x Vorststraat krijgt slimme verkeerslichten 

Ook het kruispunt  van de Sint-Lambrechts-Herkstraat en de Vorststraat  wordt uitgerust met slimme verkeerslichten, waarbij de groentijd wordt afgestemd op het verkeer dat zich aandient. Daartoe worden de detectielussen in het wegdek verder uitgebreid.

De verkeerslichten maken ook een semi-conflictvrije afwikkeling mogelijk. 



Het kruispunt zelf wordt in asfalt heraangelegd. En ook de voetpaden rondom het kruispunt worden vernieuwd. In de Sint-Lambrechts-Herkstraat en de Vorststraat voorziet AWV bovendien een fietsopstelstrook, waardoor fietsers zich voor het autoverkeer kunnen opstellen en eerder kunnen vertrekken. 



Gefaseerde uitvoering tijdens paasvakantie van 2021

De werken zijn op dit moment voorzien tijdens de paasvakantie van 2021 en zullen een tweetal weken in beslag nemen.



De aannemer zal straks in twee fases moeten werken, om de hinder voor de omgeving te beperken. De Sint-Truidersteenweg is aan de werkzone afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Dat wordt dan via de N80 omgeleid. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk tot aan de werfzone via de lokale zijwegen. De voetpaden blijven steeds toegankelijk.



Alle info en inschrijven op de digitale nieuwsbrief via www.wegenenverkeer.be/hasselt

Vernieuwing wegdek Sint-Truidersteenweg Hasselt in 2021