Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Pauwelstraat (N272) in Geraardsbergen/Galmaarden

Vernieuwing wegdek Pauwelstraat (N272) in Geraardsbergen/Galmaarden

Vanaf donderdag 21 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van het wegdek van de Pauwelstraat (N272) in Geraardsbergen. De aannemer herstelt een aantal zones van de rijweg.  Voor de veiligheid gaat de weg volledig dicht en geldt er een omleiding. De werken moeten klaar zijn tegen 19 november. 

Vernieuwen betonvakken

Een deel van het betonnen wegdek is versleten en aan vernieuwing toe.  Het gaat om twee zones van ongeveer 100 meter lang die zich situeren in de rijrichting van Moerbeke-dorp met name de zone tussen Pauwelstraat nr. 18 en nr. 26 en de zone tussen Pauwelstraat nr. 62 en nr. 120.  Om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te verzekeren worden de oude betonplaten opgebroken en vervangen door nieuwe beton.
 

1 maand werken met afsluiting

De werken starten op 21 oktober en duren tot 19 november. De werken gebeuren aansluitend op de werken verderop in Galmaarden zodat de bestaande omleidingen maximaal kunnen gebruikt worden. De werken gelijktijdig uitvoeren was onmogelijk omdat dan de bereikbaarheid van sommige bewoners in het gedrang kwam. De uitvoering gebeurt in één fase waarbij de weg volledig wordt afgesloten voor het verkeer. Die afsluiting gebeurt tussen de Wilgierlaan en de Kapelledreef.

Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren. 

  • Voor doorgaand gemotoriseerd verkeer blijft de bestaande omleiding gelden: van Moerbeke naar Galmaarden rijdt u om via de N495 richting Herhout, Herne en naar Galmaarden en omgekeerd.
  • Lokaal gemotoriseerd verkeer kan passeren via de Stoffelstraat en Willem Van Moerbekestraat

Meer informatie over deze werken via: www.wegenenverkeer.be/geraardsbergen