Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek op verschillende locaties in Ronse

Vernieuwing wegdek op verschillende locaties in Ronse

Werken op de Rijksweg/Kruisstraat (N60b)

Het wegdek op de Rijksweg en Kruisstraat (N60b) in Ronse is aan vernieuwing toe. Vanaf de Rijksweg huisnummer 108 tot aan de zijstraat Fiertelmeers wordt de oude rijweg vervangen door nieuw asfalt. De werken starten op maandag 12 augustus en duren volgens de huidige planning tot en met maandag 26 augustus 2024.

Werken in 2 fasen voor minder hinder

Er wordt gewerkt in 2 fasen per rijrichting waardoor het gemotoriseerd verkeer vanuit Ronse naar Oudenaarde steeds de werfzone kan passeren. Voor de fietsers is het andersom: komende van Ronse richting Oudenaarde kunnen zij de werfzone passeren. De Ommegangstraat (N425) en de Zandstraat (N425)zijn afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de Kruisstraat (N60b).

Omleidingen

Daarnaast zijn ook enkele omleidingen ingesteld.
Fietsers volgen een omleiding naargelang hun bestemming.

  • Fietsers komende van Oudenaarde richting Ronse volgen de Rijksweg (N60b) en steken over ter hoogte van Turkije. Fietsers gaan via Turkije naar de Ommegangstraat (N425) en Hogerlucht en gaan zo verder richting Ronse. 
  • Fietsers op de Zandstraat (N425) richting Oudenaarde volgen een omleiding via de Hoogbergstraat en de Zulzekestraat naar Pladutse en de Pladutsestraat. Fietsers gaan verder via de Walkenaarsweg naar Kortekeer en Heidje tot aan de Rijksweg (N60).
  • Fietsers op de Zandstraat (N425) richting Ronse volgen een omleiding via Schavaart naar de Kruisstraat (N60) en steken over naar de Oudestraat en rijden zo verder tot aan Broeke.

Het gemotoriseerd verkeer vanuit Oudenaarde richting Ronse volgt een omleiding vanuit Leupegem via de Berchemweg/Oudenaardebaan (N8) en de Kerkstraat/Stationsstraat/Ronse Baan/Berchemsesteenweg/Zonnestraat (N36). Zwaar verkeer richting IZ Klein Frankrijk komend van Leuze en de E429 volgt een omleiding via E429 afrit 30 (Ath) en Flobecq-Ellezelles (N57).

Werken op de Ninovestraat (N48)

Er wordt een nieuw wegdek aangelegd op de Ninovestraat (N48) in Ronse. De werfzone loopt vanaf de Savooistraat (N454) tot aan de Drieborrebeekstraat (de spoorwegovergang). Er komen ook vijf nieuwe straatkolken bij. De werken starten op maandag 19 augustus en duren volgens de huidige planning tot en met zondag 1 september 2024.

Tijdelijke verkeerslichten

Fietsers, het openbaar vervoer en het gemotoriseerd verkeer kunnen de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. Er geldt een parkeerverbod in de volledige werfzone tijdens de werken.