Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Noorderlaan (N180) tussen kruispunt met Muisbroeklaan en site van Infrabel

Vernieuwing wegdek Noorderlaan (N180) tussen kruispunt met Muisbroeklaan en site van Infrabel

Vanaf dinsdag 14 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een gedeelte van het wegdek op de Noorderlaan (N180) in het Antwerpse havengebied. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Muisbroeklaan en de site van Infrabel. De werkzaamheden duren tot en met woensdag 22 december, onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden, alsook werken van Lantis. Het verkeer op de Noorderlaan passeert in beide richtingen over telkens één rijstrook.

Het wegdek van de Noorderlaan (N180) is aan vernieuwing toe. Om de verkeersveiligheid te garanderen en het rijcomfort te verhogen, zorgt AWV over een afstand van ongeveer één kilometer voor een volledige vernieuwing van de fundering tot de toplaag. De projectzone loopt van het kruispunt met de Muisbroeklaan tot en met de site van Infrabel,” aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Het kruispunt aan de terreinen van Infrabel zelf wordt niet meegenomen in de werfzone.

Werken in vier fases, doorgaand verkeer in beide richtingen via één rijstrook

De werkzaamheden starten op dinsdag 14 november en duren tot en met woensdag 22 december. De aannemer werkt in vier fases:

  • Fase 1 – van 14 t.e.m. 19 november: parking Goordijk tot kruispunt Muisbroeklaan richting Antwerpen;
  • Fase 2 – van 20 t.e.m. 28 november: parking Goordijk tot kruispunt Muisbroeklaan richting Nederland;
  • Fase 3 – van 6 t.e.m. 12 december: parking Goordijk tot kruispunt aan de terreinen van Infrabel richting Nederland;
  • Fase 4 – van 15 t.e.m. 22 december: parking Goordijk tot kruispunt aan de terreinen van Infrabel richting Antwerpen.

Verkeer op de Noorderlaan blijft steeds mogelijk in beide richtingen over telkens één rijstrook. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Fietsverkeer op de Noorderlaan kan de werken steeds passeren. Enkel aan de oversteekplaats ter hoogte van Bpost steken fietsers in beide richtingen tijdelijk over via één oversteek.

Ook werken van Lantis op Noorderlaan

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, voert AWV haar werkzaamheden tegelijk uit met ingrepen van Lantis. Zij werken langs de Noorderlaan aan de aanleg van een uitgebreid fietsnetwerk. Voor meer info, check de website van Lantis.

Weersgevoelige werken

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en is afgestemd op de ingrepen van Lantis. De planning kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.