Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek N133 in Wuustwezel en Brecht vanaf 19 augustus

Vernieuwing wegdek N133 in Wuustwezel en Brecht vanaf 19 augustus

Tijdens de week van maandag 19 augustus 2024 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de Dorpsstraat/Kampweg/Wuustwezelsteenweg (N133) in Wuustwezel en Brecht. Het wegdek krijgt een nieuwe asfaltlaag. Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding langs Loenhout. Voor fietsers is er geen hinder.

Het wegdek van de Dorpsstraat/Kampweg/Wuustwezelsteenweg is aan vernieuwing toe. AWV vervangt over een afstand van ongeveer vier kilometer de toplaag asfalt om de levensduur van het wegdek te garanderen. De werfzone situeert zich tussen de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Wuustwezel en de rotonde met De Ring (N115b) in Brecht.

De werken zijn gepland vanaf maandag 19 augustus en duren vier dagen onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. Tijdens deze periode is de N133 volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen Wuustwezel en Brecht. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de E19, de N144 door Loenhout en de Bredabaan (N1). Voor fietsers is er geen hinder. De fietspaden langs de N133 blijven steeds toegankelijk.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/wuustwezel of www.wegenenverkeer.be/brecht.