Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek N124 in Merksplas en Hoogstraten

Vernieuwing wegdek N124 in Merksplas en Hoogstraten

Vanaf maandag 15 juni vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Steenweg op Hoogstraten (N124) in Merksplas ter hoogte van het kruispunt met de Veldenbergstraat. Tijdens de drie weken durende werken blijft er steeds beurtelings verkeer mogelijk op de gewestweg.
Later deze maand, vanaf maandag 29 juni, wordt er ook gewerkt aan het wegdek van de N124 in Wortel (Hoogstraten). Daar wordt het wegdek vernieuwd over een afstand van 3km tussen Neerven en de Lindendreef. De werken in Wortel zullen twee weken duren. De gewestweg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer, gespreid over drie verschillende fases.

Vernieuwing wegdek N124 in Merksplas
Op de Steenweg op Hoogstraten (N124) in Merksplas wordt het wegdek over een afstand van zo’n 100m vernieuwd ter hoogte van het kruispunt met de Veldenbergstraat. De wegopbouw ter hoogte van de middengeleiders met afslagstrook wordt over de volledige breedte opgebroken en nadien heropgebouwd, dit tot en met de fundering.
 
De werken starten vanaf maandag 15 juni en zullen drie weken duren. Eerst wordt er gewerkt in de rijrichting Merksplas, nadien wisselen de werken van kant. Zo blijft er op de gewestweg steeds één rijstrook open voor beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten. De zijstraten Veldenbergstraat en Lochtenberg worden om de beurt afgesloten ter hoogte van de werfzone. De fietspaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk.
 
Deze werf overlapt één week met de asfvaltvernieuwing van de N124 in Wortel (Hoogstraten), waar de werfzone wel afgesloten zal zijn voor doorgaand verkeer.
 
Vernieuwing wegdek N124 in Wortel (Hoogstraten)
Vanaf maandag 29 juni vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de N124 in Wortel (Hoogstraten) over een afstand van zo’n 3 kilometer. De baan Langenberg – Worteldorp – Klinketstraat – Gelmelstraat krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt tussen Neerven en de Lindendreef.
 
De werken zullen twee weken duren en worden in 3 fases uitgevoerd om de bereikbaarheid in de omgeving te garanderen. Per fase wordt de werkzone telkens afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Een bovenlokale omleiding tussen Hoogstraten en Merksplas wordt aangegeven via Rijkevorsel. De lokale bereikbaarheid gebeurt via de omliggende gemeentewegen. De fiets- en voetpaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk.

VERNIEUWING WEGDEK N124 IN MERKSPLAS EN HOOGSTRATEN

Weersgevoelig
Asfalterings- en belijningswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning van beide werken nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/merksplas en www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.