Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek kruispunten Antwerpsestraat (N177) met Overwinningstraat in Boom

Vernieuwing wegdek kruispunten Antwerpsestraat (N177) met Overwinningstraat in Boom

Vanaf maandag 5 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de twee kruispunten van de Antwerpsestraat (N177) met de Overwinningstraat in Boom. Het gaat over werken aan de kabelbuizen onder het wegdek, zowel in de richting van Antwerpen als Brussel. Nadien wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd. De werken zullen ongeveer één maand duren. Verkeer op de Antwerpsestraat blijft in beide richtingen mogelijk over één rijstrook, met uitzondering van één nacht waarin de aannemer asfalteert. De brug van de Overwinningstraat, over de A12, is tijdens de werken volledig afgesloten voor alle verkeer.

Ter hoogte van de Antwerpsestraat met de Overwinningstraat in Boom duiken plaatselijk verzakkingen op in het wegdek. Vermoedelijk is er een verband met de kabelbuizen van de verkeerslichten die onder de twee kruispunten liggen. De lichten werden geplaatst tijdens een grondige vernieuwing in 2021 en zorgden voor meer fietsveiligheid langs de N177. Door de aanwezigheid van brughoofden op deze locatie, alsook eerder geplaatste kabels van andere installaties, liggen de sleuven van de kabelbuizen minder diep dan doorgaans het geval is. Samen met de aannemer werd nu een structurele oplossing uitgewerkt. 

Verkeer N177 over één rijstrook, brug afgesloten

De werken starten op maandag 5 juni en duren ongeveer één maand, tot begin juli. Verkeer op de Antwerpsestraat blijft bijna altijd mogelijk in beide richtingen. Als laatste asfalteert de aannemer de kruispunten. Dan wordt de N177 volledig afgesloten in beide richtingen. De aannemer voert dit uit tijdens één nacht tussen 20.00 en 06.00 uur om de verkeershinder te beperken.

Ter hoogte van de werfzone rijdt het verkeer op de N177 steeds over één rijstrook. De brug van de Overwinningstraat over de A12 wordt volledig afgesloten voor alle verkeer, zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers. Autoverkeer van west naar oost, dat de A12 wil kruisen, volgt een omleiding via een meer zuidelijk gelegen brug nabij het centrum van Boom. Fietsers en voetgangers kunnen de A12 oversteken via de bruggen van de Noeverselaan en de Spoorweglaan.

Meer info

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/boom.