Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Houtlaan (N12) tussen kruispunten met Turnhoutsebaan (N112) en Merksemsebaan (N120)

Vernieuwing wegdek Houtlaan (N12) tussen kruispunten met Turnhoutsebaan (N112) en Merksemsebaan (N120)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zorgt voor een vernieuwing van het wegdek van de Houtlaan (N12), van het kruispunt met de Turnhoutsebaan (N112) in Schilde tot het kruispunt met de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem. Daarnaast wordt een uniform snelheidsregime van 70 kilometer per uur op de N12 ingevoerd. De werken starten op vrijdagavond 22 september en zullen drie weekends duren. Doorgaand verkeer op de N12 blijft steeds mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken. Voor bepaalde bewegingen gelden er plaatselijk omleidingen.

Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verbeteren, voert AWV onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Houtlaan richting Wijnegem, van het kruispunt van de N12 en de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem tot het kruispunt met de Turnhoutsebaan (N112) in Schilde. Daarbij wordt ook het wegbeeld aangepast: de rijstroken worden versmald richting Wijnegem en het snelheidsregime wordt in beide richtingen teruggebracht naar 70 kilometer per uur. Zo voert AWV een uniform snelheidsregime in op de N12.

Werken gedurende drie weekends, omleidingen voorzien

De werkzaamheden starten op vrijdag 22 september en nemen drie weekends in beslag. De werfzone blijft steeds doorlopend afgesloten van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Tijdens het eerste weekend, van vrijdag 22 tot en met maandag 25 september, werkt de aannemer aan het wegdek tussen het kruispunt met de Turnhoutsebaan in Schilde en de Merksemsebaan in Wijnegem, in de richting van Wijnegem. Na dit weekend geldt de uniforme snelheid van 70 kilometer per uur op de Houtlaan. Tijdens het tweede weekend, van vrijdag 29 september tot en met maandag 2 oktober, wordt in beide richtingen gewerkt aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan in Schilde. Tijdens het derde weekend, van vrijdag 6 tot en met maandag 9 oktober, voert de aannemer ten slotte onderhoudswerken uit op het kruispunt met de Merksemsebaan in Wijnegem, eveneens in beide richtingen. Tijdens het eerste weekend van de werken kan fietsverkeer niet oversteken aan de 's Gravenwezelsteenweg en de oversteek aan de N112 in Schilde. Tijdens het tweede weekend is die oversteek eveneens niet beschikbaar. Omrijden kan via het kruispunt met de Kasteeldreef nabij het centrum van Schilde.

De fasering per weekend, de omleidingsplannen en de verkeershinder in detail, zijn steeds terug te vinden op wegenenverkeer.be/schilde of wegenenverkeer.be/wijnegem.

Ook omleiding voor uitzonderlijk vervoer en De LijnĀ 

Het uitzonderlijk vervoer volgt gedurende drie weken een omleiding, ook wanneer er geen werfactiviteit is. Meer informatie is beschikbaar via de websitepagina over uitzonderlijk vervoer. De Lijn past eveneens haar dienstregeling aan. Meer informatie is beschikbaar via www.delijn.be/omleidingen of via de routeplanner.