Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Gierlebaan (N140) in Lille

Vernieuwing wegdek Gierlebaan (N140) in Lille

Tijdens de week van maandag 20 april zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Gierlebaan (N140) in Lille gedeeltelijk vernieuwen. De Gierlebaan is dan drie dagen afgesloten in beide richtingen. Gemotoriseerd verkeer wordt tijdelijk omgeleid.

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Gierlebaan is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 april zal AWV het wegdek vernieuwen tussen het kruispunt met de Rechtestraat (N153) en het kruispunt met de Eikenlaan. Over een afstand van zo’n 200m worden de onder- en toplaag asfalt van het wegdek vervangen en worden vervolgens nieuwe wegmarkeringen aangebracht.
 
Drie dagen hinder
Tijdens de werken is de Gierlebaan ter hoogte van de werfzone afgesloten in beide richtingen. Gemotoriseerd verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de E34 en de Beersebaan (N132). De bussen van De Lijn op de route Herentals - Turnhout zullen lokaal omrijden. Fietsers en voetgangers kunnen steeds passeren langs de Gierlebaan.
 
Aannemer volgt veiligheidsvoorschriften
De aannemer zorgt ervoor dat maatregelen rond hygiëne en social distancing gerespecteerd worden zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/lille.