Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Geelse ring vanaf maandag 14 juni

Vernieuwing wegdek Geelse ring vanaf maandag 14 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 14 juni het asfalt op de ring rond Geel (R14). Bijna de volledige ring wordt aangepakt. Enkel in de zone tussen de rotonde met de Antwerpseweg/Pas (N19) en het kruispunt met de Kleinhoefstraat/Drijhoek wordt niet gewerkt, omdat daar het wegdek vorig jaar al werd vernieuwd. De werken zullen ongeveer een maand duren. Tijdens de uitvoering blijft verkeer op de ring in beide richtingen mogelijk op één rijstrook langs de werfzone.

Gefaseerd werken van midden juni tot midden juli
De volledige vernieuwing van het wegdek op de Geelse ring verbetert het rijcomfort en de verkeersveiligheid van alle weggebruikers. Om de hinder te beperken, gebeurt de uitvoering van de werken in vier fases. De werken starten 14 juni op de westelijke ring tussen de rotonde aan de Molseweg en het kruispunt met Winkelom. Doordat er telkens maar aan één zijde van de ring wordt gewerkt, rijdt het verkeer aan de andere kant van de middenberm. Het gemotoriseerd verkeer passeert de werfzone vertraagd op één rijstrook in elke rijrichting.

Fietsomleiding vanaf 14 juni
Het fietspad langs de ring is niet bereikbaar tijdens de volledige vernieuwing van het wegdek. In de eerste fase rijden fietsers om vanaf 14 juni langs de Meerhoutseweg, Schrans, Hondstraat en Winkelom en dit in beide richtingen. Voor de volgende fases wordt voor de fietsers steeds een omleiding voorzien via de achterliggende straten.
 
Toegankelijkheid zijstraten en bereikbaarheid bedrijven
De werken hebben ook een impact op enkele zijstraten, die tijdelijk worden afgesloten van de ring. Zo is in de tweede fase het kruispunt van de Stelenseweg met de Koning-Albertstraat twee keer 24 uur afgesloten. Dat staat momenteel ingepland van vrijdagavond 25 tot zaterdagavond 26 juni en van vrijdagavond 2 tot zaterdagavond 3 juli. Zowel het gemotoriseerd verkeer als het fietsverkeer volgt dan een omleiding.
In de vierde fase, die gepland is van 12 tot 16 juli, zal gedurende een week de Larumseweg afgesloten zijn van de ring. Ook hier wordt een omleiding voorzien voor fiets- en autoverkeer. De bedrijven op en vlakbij de ring blijven steeds bereikbaar. Al dan niet via een korte omleiding.
 
Weersgevoelig
Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. Alle informatie over de werken is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/geel.

VERNIEUWING WEGDEK GEELSE RING VANAF MAANDAG 14 JUNI

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.