Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Geelse Ring en kruispunt Retieseweg met Castelsebaan

Vernieuwing wegdek Geelse Ring en kruispunt Retieseweg met Castelsebaan

In de tweede week van de paasvakantie zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uitvoeren aan het wegdek van de Ring rond Geel (R14) en aan het kruispunt van de Retieseweg (N118) met de Castelsebaan. Op beide locaties blijft er steeds verkeer in de twee richtingen mogelijk.  

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Westelijke Ring (R14) in Geel krijgt een onderhoudsbeurt tussen de rotonde met de Antwerpseweg/Pas (N19) en het kruispunt met de Kleinhoefstraat en de Eikenstraat. De toplaag asfalt van het wegdek wordt over de volledige breedte vervangen. Plaatselijk wordt ook de onderlaag  mee vernieuwd. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht.
Daarnaast worden er ook onderhoudswerken uitgevoerd aan het kruispunt van de Retieseweg (N118) met de Retiebaan en de Castelsebaan. Hier wordt op het kruispunt de toplaag van het wegdek vervangen. Het vernieuwde wegdek zal op beide locaties het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.
 
Verkeer blijft mogelijk
De werken aan de Westelijke Ring beginnen op dinsdag 14 april en duren tot en met zaterdag 18 april. Er wordt steeds langs één zijde van de Ring gewerkt, zodat het verkeer op de andere kant kan blijven rijden over één rijstrook in elke richting. Aan de uiteinden van de werfzone wordt het verkeer via doorsteken in de middenberm naar de andere zijde gebracht. Fietsers worden tijdens de werken lokaal omgeleid.
Aan het kruispunt van de Retieseweg met de Castelsebaan worden de werken ook kant per kant uitgevoerd, zodat er op de N118 steeds verkeer in beide richtingen mogelijk blijft. Enkel tijdens het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag zullen de zijstraten van het kruispunt enkele uren afgesloten zijn. De werken aan het kruispunt zullen drie dagen duren en zijn voorzien op dinsdag 14, woensdag 15 en vrijdag 17 april. 
 
Aannemer volgt veiligheidsvoorschriften
De aannemer zorgt ervoor dat maatregelen rond hygiëne en social distancing gerespecteerd worden zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/geel.