Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek en fietspad in centrum Zedelgem op Ruddervoordsestraat (N368)

Vernieuwing wegdek en fietspad in centrum Zedelgem op Ruddervoordsestraat (N368)

Van 8 tot en met 19 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek en het fietspad van de Ruddervoordsestraat (N368) in het centrum van Zedelgem. Over een afstand van 100 meter worden de betonnen rijweg en het fietspad vervangen door asfalt. Tijdens de werken rijdt het verkeer om, handelszaken blijven steeds te voet bereikbaar.

Rijweg en fietspaden in asfalt

De aannemer werkt op de Ruddervoordsestraat, tussen Pierlapont en de Leliestraat. “Over een afstand van ongeveer 100 meter wordt het bestaande betonnen wegdek opgebroken en vervangen door een wegdek in asfalt”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Ook de fietspaden in beide rijrichtingen worden aangelegd in asfalt. Zo verbetert het comfort voor iedereen die zich verplaatst tussen Ruddervoorde en Zedelgem.”

De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken gaat verder: “Deze investering kadert in onze inspanningen om de kwaliteit en de veiligheid van de fietspaden in Vlaanderen te verhogen.”

Werken van 8 tot en met 19 april

De werken starten op maandag 8 april en duren, als alles vlot verloopt, tot en met vrijdag 19 april 2024. Deze timing houdt geen rekening met slecht weer of andere onverwachte omstandigheden. De timing van de werken kan dus nog wijzigen.

Omleiding via Baron de Crombrugghestraat

Tijdens de werken wordt de Ruddervoordsestraat tussen Pierlapont en de Leliestraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en het lokaal verkeer volgen de omleiding via Pierlapont, de Baron de Crombrughestraat en de Leliestraat, in beide rijrichtingen. De winkels en handelszaken op de Ruddervoordestraat blijven tijdens de werken steeds te voet bereikbaar.

Zwaar verkeer (> 3,5 ton) vanuit Zedelgem of naar Zedelgem volgt een grotere omleiding via het op- en afrittencomplex Loppem (nr. 7 op E40) of Torhout (nr. 10 op E403).

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/zedelgem voor meer informatie.