Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Antwerpsestraat (N1) in Mortsel richting Hove

Vernieuwing wegdek Antwerpsestraat (N1) in Mortsel richting Hove

Tijdens het weekend van vrijdagavond 30 juni tot maandagochtend 3 juli 2023 wordt de Antwerpsestraat (N1) in Mortsel afgesloten in de richting van Hove. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt dan het wegdek van de Antwerpsestraat tussen het kruispunt met de Vredebaan/Krijgsbaan (R11) en het kruispunt met de Statielei (N10)/Edegemsestraat. Gemotoriseerd verkeer richting Hove volgt een lokale omleiding.

Het wegdek van de Antwerpsestraat is aan een onderhoudsbeurt toe. Het gaat over de zone tussen het kruispunt met de Vredebaan/Krijgsbaan (R11) en het kruispunt met de Statielei (N10)/Edegemsestraat, in de richting van Hove. AWV vernieuwt er het asfalt over een afstand van ongeveer 300 meter en brengt vervolgens ook nieuwe wegmarkeringen aan. Ter hoogte van de Heilig-Kruisstraat gebeurt een kleine aanpassing aan de fietsoversteek om de veiligheid te verhogen. De klinkers maken er plaats voor een verharding in asfalt met een rode markering om de fietsoversteek te accentueren.

Antwerpsestraat richting Hove afgesloten

De werken starten vrijdagavond 30 juni om 20.00 uur en zullen tegen maandagochtend 3 juli om 06.00 uur afgerond zijn. Tijdens deze periode is de Antwerpsestraat richting Hove volledig afgesloten tussen de kruispunten met de Vredebaan (R11) en de Edegemsestraat.

Autoverkeer (-7,5t) richting Mortsel-centrum wordt omgeleid via de Vredebaan (R11), Prins Boudewijnlaan (N173), Drie Eikenstraat, Oude Godstraat en de Edegemsestraat. Zwaar verkeer (+7,5t) en autoverkeer richting Lier/Mechelen volgt een omleiding via de Vredebaan (R11), Prins Boudewijnlaan (N173), De Villermontstraat en de Boniverlei (N171). Het fietspad van de Antwerpsestraat richting Hove is afgesloten. Fietsers rijden tijdelijk in twee richtingen op het fietspad aan de overzijde.

De zijstraten van de Antwerpsestraat die uitkomen in de werfzone, de Armand Segerslei en de Heilig-Kruisstraat, zijn niet toegankelijk langs de Antwerpsestraat. Handelszaken en woningen langs de kant van de werfzone blijven steeds te voet bereikbaar.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/mortsel.